Close

Sikeres volt a Kultúrházak éjjel-nappal

Több mint 160 ezren vettek részt az idei Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatán. Február 14-től 16-ig 244 településen, 415 helyszínen összesen 833 programmal várták az érdeklődőket.

Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a rendezvénysorozat eredményeit összegző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Az NKA számára kiemelt jelentőségű, hogy az országos ismertségű, nagy rendezvények mellett a vidéki és a kisebb települések kulturális életét is támogassa. Mint fogalmazott, az országos rendezvény változatos, színvonalas programokat kínált és arra is ráirányította a figyelmet, milyen fontos munkát végeznek a kistelepüléseken dolgozó szakemberek.
Bordás István főszervező, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke azt emelte ki, hogy a háromnapos rendezvénysorozat programjai között a legnagyobb számban táncházakat, farsangi hagyományhoz kötődő napokat, előadásokat, koncerteket, kézműves programokat és táncos rendezvényeket tartottak. A rendezvények számát tekintve Bács-Kiskun és Fejér megye emelkedik ki, több mint 70-70programot szerveztek. Bejelentette, hogy a Magyar Népművelők Egyesülete Kárpát-medencei kulturális szervezetekkel összefogva a magyar közművelődést 2021 végéig a magyar értéktárba kívánja felterjeszteni, és kezdeményezi, hogy nyilvánítsák nemzeti értékként hungarikummá.
Novák Péter, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is a rendezvény fővédnöke volt, videóüzenetében hangsúlyozta: a rendezvénysorozat mindenkit arra inspirál, hogy járjon kultúrházakba az év minden napján.
Idén már második éve valamennyi szomszédos ország csatlakozott az eseménysorozathoz, Bécstől Eszékig nyolc határon túli település szervezett táncházat ezen a hétvégén a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően.


A szervezők átadták a meghirdetetett pályázatok díjait. A #vanképedhozzánk? fotópályázat I. díját Kocsis László Zoltán kapta, a #mindentegylapra! pályázat legjobbja Ölveczky Gábor lett, a spot-pályázat győztes művét Róth Barnabás és Balogh Attila az almásfüzitői Petőfi Sándor Kulturális Szabadidő Központ és Könyvtár számára készítette.
A díjazottak elismerő okleveleket és pénzjutalmat vehettek át. A látogatókat ösztönző, és az eseményre felhívó Facebook-játék győztese Süle Zoltán és Bata Jánosné lett.
A 2021-es Kultúrházak éjjel-nappal eseményt február 5. és 7. között rendezik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top