Close

Hatvan év a levegőben

Az idén fennállásának 60. évfordulóját ünneplő tajvani China Airlines 29 ország 160 városába repül – mondta Doris Li-lan Chen, a légitársaság Ausztriáért és Kelet-Europáért felelős igazgatója, aki Tajvan Nemzeti ünnepe alkalmából érkezett Budapestre.

A légitársaság a hosszú távú utazások teljesítéséhez az Airbus350-900-as gépeket, Airbus330-300-as és Boeing 777-300ER típusokat üzemeltet. Bécsből, Amszterdamból, Frankfurtból, Rómából és Londonból közvetlen járatok repülnek Tajpejibe a világ legkorszerűbb Airbus 350-nel, míg Frankfurtból naponta van közvetlen összeköttetés Tajpejjel Boeing 777-es típussal is. A flotta többi tagja Boeing 747-400. A gépek átlagkora mindössze 9,3 év és ezzel előkelő helyet foglal el a legfiatalabb gépparkkal rendelkező légitársaságok között. A cég több lábon áll és jelenleg 18 nagy vállalatban van 50 százaléknál nagyobb részesedése. A légitársaság alkalmazottainak száma: 12 109 fő, amelyből Tajvanon 10 390-en dolgoznak.
A magyar utasok körében a bécsi kiindulás a legnépszerűbb, ahonnan hetente 3-4 járat üzemel szezontól függően. A járatok kényelmesen elérhetők az Austrian Airlines vagy a Flixbus járataival, amelyek Budapest belvárosából közvetlenül a bécsi repülőtérre viszik az utasokat.
Kiemelt várakozással néz elébe a légitársaság a Japánban rendezendő Olimpiai játékoknak, hiszen a China Airlines járatai 18 japán célállomásra üzemeltetnek járatokat Tajpejen keresztül.
Egyre több utazási iroda foglal csoportokat a China Airlines járataira, mivel Tajpejen keresztül közvetlen csatlakozással lehet eljutni Balira, Vietnamba, Japánba, Hongkongba vagy
Ausztráliába és Új-Zélandra. A kuriózumok között szerepel Koror és Guam is. Számos újdonság is érinti a magyar piaci China Airlines díjtételeket is, így például a turista osztály magasabb alosztályú jegyeinek érvényessége 1 évre változott és több alosztálynál módosult a feladható poggyász 20 kilogrammról 35 kilogrammra. Az eddigi Premium Business Class osztály neve Business Class lett változatlan szolgáltatások mellett. Nemsokára bevezetésre kerül a fizetős ülőhely választás lehetősége. Igy az utas igényeinek megfelelően lehet választani az un. comfort, preferred és standard ülőhelyekből, ami nem elhanyagolható egy Európából Tajvanra történő legalább 11 órás repülésnél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top