Close

Művészet két szinten

muveszetketszin 1

Vagány és kifinomult tervezői gesztusok jellemzik Kelly Hoppen legújabb munkáját. A tér minden részlete átgondolt és precízen kidolgozott. Az eklektikus otthonban sok a dizájn- és a műtárgy, ám van egy asztalka, amely a legkedvesebb a megrendelőknek valamennyi közül…

muveszetketszin 2

Nemcsak a szerencsén múlt, hogy Kelly Hoppen a világ egyik legismertebb tervezője napjainkban. A dizájner munkái az anyagok és formák különleges ötvözetének köszönhetően nagyon egyediek, felismerhetőek. Kelly stílusát régóta szerette a Londonban élő házaspár, s amikor megvásárolták belvárosi apartmanlakásukat, egyértelmű volt, hogy őt kérik fel a tervezésre.

muveszetketszin 4

Az egygyermekes, értelmiségi házaspár művészetkedvelő, gyűjteményükben számos kortárs szobor, grafika, bútor van, ezért olyan nagyléptékű otthont akartak, amelyben jól érvényesülnek az alkotások. Bútoraikat sok év alatt gyűjtötték össze, legtöbbjük kicsit popos, vagány, high-tech darab. A lakást egyébként a háziasszony 35. születésnapjára vásárolták, és az volt a tervük, hogy éppen a 36. születésnapon költöznek be, az ünnepi estét már az új lakásban töltik. A házban használt anyagok mind-mind nagyon nemesek: tömörfabútorok, márvány, üveg falszakaszok és tárgyak, tömörfa és terrazzo burkolatok. Kelly, ahol lehetett, megnyitotta a falakat, és a lakótereket sok üveg panel és fém közé helyezte el. A hatalmas, közel 100 négyzetméteres nappaliban figyelemreméltóak Minotti modern vonalvezetésű kanapéi, szófái. A Jin- Jang motívumú asztalka az utolsó pillanatban került a térbe, ez volt ugyanis a férj születésnapi ajándéka, amelyen az ünnepi tortát is felszolgálták.
A nappali teret a tervező két részre osztotta, úgy, hogy acélberakásos ajtókkal leválasztott egy szakaszt, ahová egy intim zónát helyezett el. Ide került egyébként a házaspár egyik kedvenc, nonfigurális festménye is, a márványborításos asztal hátterébe. Minden zúg egy dizájncsemege is egyben: ilyen az étkező, amelynek játékosságát a részletek adják, a különleges asztal, a Tracey Hemin tervezte neonos csillár, a műanyag székek és fa kombinációjú, retro stílusú fotelek mind a tulajdonosok darabjai. Kellynek az volt a dolga, hogy ezt a sok, eklektikus tárgyat egy fedél alá hozza.

muveszetketszin 5

Az elegáns konyha szépen elválik a tértől. A mélyített fiókokkal, igényes frontokkal ellátott konyhabútor a beépített elektronikákkal két falszakaszon húzódik végig, mintegy belesimul a térbe. A nyugati falra elhelyezett órát egy indiai útjukról hozták a tulajdonosok, fontos emlék, hiszen az első házassági évfordulójukról való. A konyha mellett kapott helyet a lépcsőfeljáró, amelynek minden részletét Kelly tervezte. A hálók fiatalosak, modernek, igényesek, akárcsak az egész ház. Kicsit elüt a ház stílusától a skandináv jellegű lánykaszoba, ahol a szürke-fehér színpár, a praktikus tárolófelületek, a finom, puha padlószőnyeg szép álmokat ígér az ittalvónak.

Szöveg: nagy Annamária Fotó: Mel Yates
Forrás: amiotthonunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top