Close

Honlap mindenkinek

honlapmindenkinek 1901

Miért is állítjuk ezt? Kinek lehet szüksége honlapra? Tényleg szinte mindenkinek. Kellhet weboldal a cégeknek, egyéni vállalkozóknak, nonprofit szervezeteknek, kreatív szakembereknek, bloggereknek, rendezvényeknek, álláskeresőknek, házasodni készülő pároknak, és még sokáig folytathatnánk a sort. Nagy valószínűséggel Önre is igaz valamelyik kategória, azaz Önnek is szüksége van egy honlapra, sőt már lehet, hogy megfogalmazódott a gondolat, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá. Ebben segítünk!

Szükségünk van honlapra, de a honlaphoz mi kell?

Mindenekelőtt egy remek ötlet, majd egy jól átgondolt terv. Miért szeretnénk saját weboldalt létrehozni? Mi vele a célunk? Kiket akarunk megszólítani? Milyen jellegű oldalt szeretnénk? Mik a hosszú távú terveink az honlappal? Számos kérdésre kell választ adnunk, mielőtt belevágunk, de érdemes az elején ezeket tisztázni. Számunkra is könnyebb lesz az indulás, ha pontosan tudjuk, mit szeretnénk.

Amennyiben ezzel megvagyunk, jöhetnek a gyakorlati teendők:

● Domain regisztráció

Minden weboldalnak van egy saját, és egyedi címe, melyen elérhető, ez a domain név. Nekünk is ki kell találnunk egy céljainknak megfelelő domain nevet. Néhány kritérium betartásával és egy kis kreativitással könnyedén találhatunk megfelelőt. A legfontosabb, amire figyelni kell, hogy mindenképpen olyan nevet válasszunk, melyet még nem használ senki, hiszen egyedinek kell lennie. Miután kiválasztottuk a megfelelő domain nevet, egy szimpatikus szolgáltatónál be kell regisztrálni és tovább is mehetünk a következő lépésre. Alapvetően egy domain név fenntartása csupán ezres nagyságrend évente, nem kell nagy összegre gondolni.

● Tárhely szolgáltatás

Ahhoz, hogy a már beregisztrált domain nevünkön meg is tudjon majd jelenni a honlapra feltölteni kívánt tartalom, szükség lesz egy webtárhelyre is. A már előzőekben emlegetett szolgáltatók legtöbb esetben tárhelyet is kínálnak, egy cégtől igénybe vehetjük a domaint és a webtárhelyet is. Néhány beállítás eszközölése után gyakorlatilag minden technikai feltétel adott is ahhoz, hogy megkezdjük a honlapunk elkészítését.

● Weboldal felépítése

Dönthetünk amellett, hogy profi csapatot bízunk meg az oldal elkészítésével, vagy csinálhatjuk saját magunk is. Manapság már számos, akár ingyenes sablon létezik, melyek segítségével össze tudjuk állítani az oldalt.

Két fontos eleme van, a design és a tartalom. Az sem mindegy, hogyan néz ki az oldal, ahová várjuk a látogatókat, és természetesen az sem, hogy milyen információk, vagy további tartalmi elemek és milyen stílusban fogadják őket. Mindkét területre érdemes ugyanakkora hangsúlyt fektetni, és egymással összhangba hozni őket.

Nem tűnik annyira egyszerűnek ez a folyamat, de higgye el, hogy megfelelő tervezéssel és egy kis időráfordítással hamar elkészülhetünk vele és amennyiben jól csináltuk, valamint folyamatosan fejlesztjük, frissítjük, a honlap meg fogja hozni a várt eredményeket.

Nyitókép forrása: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top