Close

Molnár Gyula: teljesíthetetlen feltételeket szabtak az ellenzéki együttműködéshez

Budapest, 2018. március 15. Molnár Gyula, az MSZP elnöke beszédet mond a Szabad Sajtó-díjak átadásán Budapesten a Danubius Flamenco hotelben 2018. március 15-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Az MSZP elnöke szerint teljesíthetetlen feltételek hangzottak el a vasárnapi, a választási együttműködésről tartott ellenzéki megbeszélésen. Molnár Gyula álláspontja átgondolására kéri az LMP-t és hétfőn az MTI-nek azt mondta, ezeken a mindenkinek feltételeket szabó tárgyalásokon „nem nagyon” kívánnak részt venni, nyitottak ugyan, de bizonyos határokat nem tudnak átlépni.

Az ellenzéki politikus azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy az MSZP-Párbeszéd 58 egyéni országgyűlési képviselőjelöltje megbeszélést tartott Budapesten.
Molnár Gyula értékelése szerint az elmúlt napok politikai egyeztetései elkeserítőek, nagyon színvonaltalanok és a magyar emberek szempontjából sértőek is.
Azt kérte, az LMP gondolja át álláspontját, miszerint csak a teljes körű együttműködés jelenthet megoldást.
Úgy folytatta: megvárják az LMP keddi elnökségi ülését, de az egyeztetéseket nagyon hosszan nem kívánják húzni.
Az MSZP elnöke szerint az LMP is beszállt a Simicska-Orbán-vitába.
Molnár Gyula közölte, olyan vonat után nem futnak, amelyik nem akarja felvenni őket, és ha valaki úgy dönt, nem kíván egyeztetni, azt tudomásul veszik.
A pártelnök ugyanakkor jelezte, nyitottak a demokratikus ellenzék felé, hiszen van 51 egyéni választókerület, amely nyerhető.
Szerinte eddig csak az MSZP-Párbeszéd mutatott bizonyítékot arra, hogy kormányváltást akar: 46 helyen a Demokratikus Koalíció, 2 körzetben független jelöltek javára léptek vissza.
Molnár Gyula szólt arról is, tapasztalataik szerint miközben a Jobbik hangos az országos politikában, rendkívül visszafogott teljesítményt nyújt a helyi kampányokban.
Semmi sem igazolja vissza, hogy a Jobbik lenne az, amely valódi változást hozna – mondta. Hozzátette: „a Jobbik csak és kizárólag a Fidesz tartalékaként építi fel magát és ez nem jelent változást Magyarországon”.
Szerinte két szobatárs, Orbán Viktor és Simicska Lajos vitájában a politika többi szereplőjének nem kell részt vennie.
Úgy értékelt, a Fidesznek kizárólag a pénzgyűjtés és nem az emberek a fontosak.
A pártelnök elmondta azt is, teljesen mindegy hány párt, kamupárt van a szavazólapon, az emberek bölcsek és el fogják tudni dönteni, helyben melyik jelölt lehet a Fidesz alternatívája.
Közölte, a választásokig hátralévő időben azzal foglalkoznak, ami a fontos az országnak, az oktatással, az egészségüggyel, a nyugdíj kérdésével.
Továbbra is hisznek abban, hogy a baloldali alternatíva képes a kormányváltásra – hangoztatta.
***

Szél: még nem történt meg az a közeledés, ami a kormányváltáshoz kell

 

Szél Bernadett szerint „a baloldal irányából a jobboldal irányába nem történt meg az a közeledés, ami ahhoz kell, hogy kormányváltás legyen Magyarországon április 8-án”.

A Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje hétfőn Debrecenben, sajtótájékoztatón a DK-val és az MSZP-Párbeszéddel történt egyeztetés kapcsán kérdésre válaszolva azt mondta: számukra azért volt jelentős a találkozó, mert kiderült, hogy amit a DK elnöke az egyeztetésről bejelentett, azt nem gondolta komolyan.
A zárt tárgyaláson világossá tette, hogy nincs meg a kormányváltáshoz feltétlenül szükséges közeledés – tette hozzá Szél Bernadett, megjegyezve: neki hétfő estig van mandátuma, hogy tárgyaljon ellenzéki vezetőkkel arról, létre tudják-e hozni azt a fajta együttműködést, ami Magyarországon a kormányváltást húsz nappal a választás előtt reális célként tudja megvalósítani. Ennek szellemében a debreceni sajtótájékoztatóját és lakossági fórumát követően késő este ül le Vona Gábor Jobbik-elnökkel tárgyalni, aminek az eredményét kedden tárja a nyilvánosság elé.

MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top