Close

Demeter: az LMP hiteles megoldás lehet a baloldali összefogásból kiábrándultak számára

Demeter Márta. Fotó: MTI

Demeter Márta szerint az LMP hiteles megoldás lehelt azok számára, akik kiábrándultak a 2014-es baloldali összefogásból, mert a párt a jelenlegi rendszer leváltásáért, megváltoztatásáért dolgozik, és nem a fenntartásáért.

A politikus ezt Szél Bernadett frakcióvezetővel közös pénteki sajtótájékoztatóján mondta, ahol közösen jelentették be: a korábban a szocialista pártban politizáló Demeter Márta szeptember 1-jétől az LMP-frakció tagja.
A politikus a frakciót professzionálisan működőnek, az LMP-t pedig egy integratív közösségnek nevezte, amely szerinte képes centrummá válni és betölteni a politikai életben keletkezett űrt. „Valódi változást csak olyan politikusok tudnak elérni, akik a közérdeket a saját érdekeik elé helyezik” – fűzte hozzá.
Szél Bernadett a Demeter Márta jövőbeli párttagságát, valamint az országgyűlési választáson való indulását firtató kérdésre azt felelte: a képviselő és az LMP kapcsolata eddig is a közös döntéseken alapult, ez a jövőben is így lesz. Hozzátette: a képviselőjelölti helyekért folyó megmérettetésen mindenki egyenlő esélyekkel indul.
Kijelentette azt is: az LMP nyitott mindazon emberek és közösségek felé, akik az Orbán-kormány leváltása mellett a magyar közélet teljes megújítását is célul tűzik ki.

***

Az LMP a költségvetési bizottság alelnöki posztját adná Demeter Mártának

 

Demeter Mártára bízná az Országgyűlés Költségvetési bizottságának alelnöki posztját az LMP – nyilatkozta a pozíciót jelenleg betöltő Schmuck Erzsébet az MTI-nek.

A párt frakcióvezető-helyettese elmondta: a képviselőcsoportjukba szeptember 1-jén belépő Demeter Márta szintén a testület tagja, így jelenleg két LMP-s ül a bizottságban.
Mivel frakciójuk hatfősre bővül, kérvényezni fogják, hogy az LMP a gazdasági bizottságban kapjon egy helyet az egyik költségvetési helyett, hogy Schmuck Erzsébet annak tagja lehessen.
A politikus elmondta azt is: az LMP, amelyben jelenleg zajlik az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek állítása, elindítaná Demeter Mártát a jövő évi országgyűlési választáson is.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top