Close

Viharok országszerte

oroshazavihar01

A vasárnapi vihar után Orosházán a tűzoltók még hétfőn délelőtt is dolgoztak, hogy eltüntessék az utakra, járdákra, háztetőkre dőlt fákat. Körülbelül hatvan káresemény felszámolása van folyamatban – tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.

Baráth Ilona elmondta: a 47-es főút orosházi szakasza már járható, és helyreállt az Orosháza-Szeged vonalon a vasúti közlekedés is. A károk felszámolása késő délutánra érhet véget. Hozzátette: Orosházán reggel még 40, Békéscsabán 233 fogyasztási helyen nem volt áramszolgáltatás. Az orosházi kórház – amely a legnagyobb károkat szenvedte el a viharban – Facebook-oldalán közölte, hogy a kárfelszámolás folyamatossága és a biztonság miatt a szakrendelő Könd utca felőli bejáratát ideiglenesen lezárták. Az udvaron az üvegtetejű folyosó is megsérült, ezért azt is lezárták, ezzel együtt a szakrendelő és a kórház közötti bejárót sem lehet használni – tették hozzá.

viharoroshaza

Súlyos károkat okozott Erdélyben is a vasárnap este végigsöpört vihar, amely a múlt heti szélsőséges hőség után érte el a térséget – jelentette a helyi média. Amint a Digi24 hírtelevízió hétfői híradásában beszámolt róla, hogy a nagy erejű szél számos erdélyi megyében fákat csavart ki, épületek tetőzetét tépte le, és megrongálta a villanyvezetékeket. Az Arad megyei Kisjenőben (Chisineu Cris) a vihar a városnapra felállított sátrakat sodorta el. Bihar megyében fákat és villanyoszlopokat döntött ki a heves szél. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a Maros megyei Bátoson húsz ház tetőzetét rongálta meg a vasárnap esti vihar, Dicsőszentmártonban (Tarnaveni) pedig egy épületet teljesen tető nélkül hagyott. A hegyvidéki heves esőzések áradásokat is okoztak. A Fogarasi havasok lábainál a tűzoltóknak kellett kimenteniük egy 12 tagú turistacsoportot, amely a megáradt Avrig folyó szigetén rekedt. A viharok egyelőre csak Erdélyt és Moldva északi részét érintették. Dél-Romániában, a Duna melletti megyékben továbbra is másodfokú, narancs színű hőségriadó van érvényben.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top