Close

Elefánt a Balatonban

elefantcirkuszfeszt

Lassan már hagyománnyá válik, hogy júliusban elefántok fürdenek a Balatonban. Idén öt afrikai óriás emlős érkezik a tó partjára, július 15-én szombaton. Az elefántfürdetéssel pedig kezdetét veszi a Cirkuszok Éjszakája rendezvénysorozat.

Öt cirkusz, számos helyszín, valódi fesztiálprogram várja az érdeklődöket egész nap. A Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, az Exit Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásában, fővárosi és balatoni helyszíneken zajlanak majd az események. Nyitánya az elefántfürdetés, a Magyar Nemzeti Cirkusz öt afrikai elefántja, Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba, igazi hűsítő fürdőt vesznek szombaton a tónál. A menet 15 órakor indul a a balatonlellei Cirkusz térről és a 7-es főúton át sétálnak el a strandra. A merészebbek akár fel is ülhetnek az állatok hátára. A program a Balaton partján folytatódik, a Sky Fighters repülő motoros akrobaták szórakoztatják a közönséget, míg a Cirkusz téren felállított nagysátorban rendkívüli porondlátogatást tartanak a gyerekeknek, ahol a cirkuszi eszközöket is kipróbálhatják. Az este folyamán lesz látható a Horror Cirkusz című előadás, majd éjfélkor tűzijátékkal zárul a programsorozat Balatonlellén.

 Amíg a Balatonnál a víz parton, addig a fővárosban a jégen zajlanak Cirkuszok Éjszakája programjai. Budapesten a Fővárosi Nagycirkusz 19 órakor kezdődő előadása után varázslatos módóon megnyílik a manézs a nézők számára. Belebújhatnak a világhírű Nikulin Cirkusz társulatának bőrébe, kipróbálhatják, milyen érzés korcsolyázni az Antarktisz gyermekei című előadás jegén, valamint a különböző artistaeszközök segítségével próbára tehetik ügyességüket is.

Az Eötvös Cirkusz Révfülöpön, a Napfény kemping mellett bővített programot kínál a családoknak. Siófokon az Exit Cirkusz,  Cirkusz és Varázslat című műsora is extra produkciókkal várja az érdeklődőket: tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal, hastáncosokkal és Nikoló bohóccal, aki lufihajtogatással varázsolja majd el a kicsiket. 
    A Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban szintén bővített, extra műsorral készül az eseményre. A Walkings fiatal akrobatái a falon futnak, míg Ott-Balogh Katalin látványos akrobatikai mutatványt ad elő a rúdon. A Cirkuszok éjszakáján Méhes Csaba pantomimművész előadásával és a New Level Empire elektronikus koncertjével is várják a közönséget, de lesz ingyenes arcfestés és lufihajtogatás is.

MTI

cirkuszfesztelefant02

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top