Close

Világbajnokság megnyitó

finannyitolap

Az egész FINA-család boldogan várja a vizes sportok ünnepét, a következő 16 napban a világ legjobbjai versenyeznek majd egymással, a televízióban pedig milliók követik majd figyelemmel az eseményeket” – mondta Julio Maglione, a FINA elnöke, a hivatalosan ma kezdödő 17. FINA VB kapcsán. Megjegyezte: a valaha volt legjobb világbajnokságra számítanak.

Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója pedig kiemelte, a vizes világbajnokság a világ egyik legfontosabb sporteseménye, Barcelonában 2013-ben 4,5 milliárd, 2015-ben Kazanyban pedig 6,8 milliárd nézője volt a televízióban. A riói olimpia úszóversenyei pedig a legnézettebb sportesemények voltak.

A versenyek pénteken délelőtt a műugrással már elkezdődtek, a hivatalos megnyítóra pedig pénteken este 9 től, Budapesten várják a nagyközönséget. A hivatalos tájékoztatás alapján, Víz, látvány és művészet címen nagyszabású, showra számíthatnak az érdeklődök. Varázslatos látványvilágot, monumentális nyitóelőadást ígérnek a szervezők. A Széchenyi-Lánchíd pesti hídfőjénél áll majd az óriás vízi színpad, amelyet 4 darab, egyenként 80×10 méteres uszályból állítottak össze a megnyító idejére. Este 9 órától négy felvonásban elevenednek meg a víznek az élettel, a kultúrával, a sporttal és a jövővel való kapcsolatai, 510 világhírű hazai művész, köztük Eötvös Péter zeneművész, Herczku Ágnes énekes hangja és Bogányi Gergely zongorajátéka kápráztatja el a közönséget. A sztárfellépő CeeLo Green.

A résztvevők fellépőruháit a nemzetközi szinten is elismert divattervező Zoób Kati álmodta meg, 150 modell vonul majd fel az est folyamán, köztük olyan magyar világsztárok, mint Ebergényi Réka, vagy Mihalik Enikő. Mégsem csupán egy lélegzetelállító haute couture divatbemutatóról van szó, sokkal inkább közel 200 év kultúrtörténeti áttekintéséről, különleges anyagok, szabásvonalak és ruhaköltemények formájában – összegezte Zoób Kati.  

A nyitórendezvény koreográfusa, Román Sándor úgy fogalmazott, soha korábban nem tapasztalt szakmai összefogás mellett állíthatta színpadra az előadás táncjeleneteit. Táncművészek, profi táncosok, tanulók közösen lépnek színpadra, megmutatva a táncművészet és a magyar néptánc nyelveken, kultúrákon, generációkon átívelő erejét, amely a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenkit megérint. 

A nyitóünnepséget a helyszínről, hét óriáskivetítőről, valamint a Duna Televízió, a DunaWorld és az M4Sport csatornákon keresztül lehet látni.

 

Forrás: MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top