Close

A magyar sajtó szabadsága

antallj01

A magyar média jelenlegi helyzete, illetve a sajtó szabadsága a témája az Európai Parlament mai ülésének. A hivatalos megfogalmazás alapján az EP szakbizottsága a magyar, a bolgár, a francia, a görög, az olasz, a lengyel és a román sajtó szabadságát összehasonlító európai parlamenti tanulmányról tart ma meghallgatást.  A hír érdekessége még, hogy az ülést ép a brüsszeli EP székház Antall Józsefról elnevezett szárnyába tartják. Az épület, 2008 óta viseli a néhai magyar miniszterelnök nevét.

Antall József életpályája, erkölcsi tisztasága és szilárd politikai értékrendje összeurópai szinten is példaként áll mostantól a polgárok előtt – ezek a szavak hangzottak el a terem 9 évvel ezelőtti ünnepélyes megnyítóján. A brüsszeli székhelyű EP székház egyik központi szárnya, az úgynevezt D5-ös viseli Antall József nevét. 

– Mindannyiunkat, minden magyart büszkeséggel tölthet el a tudat, hogy az unió egyik legfontosabb, központi épülete ezentúl a néhai magyar miniszterelnök nevét viseli- fogalmazta meg Fazakas Szabolcs 2008-ban. A szocialista képviselő akkor azt nyilatkozta, az új tagországok közül elsőként és egyedüliként egy magyar politikusról neveznek el egy EP-épületet, az hazánk megbecsülésének bizonyítéka, a döntéssel nem csak Antall Józsefnek, a békés magyarországi rendszerváltásban betöltött szerepét és európaiságát ismerték el, hanem hazánk megbecsülését is bizonyították.

 A sajtó magyar helyzetéről jelenleg itt zajlik az EP szakbizottság ülése. Az Európai Parlament Állampolgári Jogok, Bel- és Igazságügyi Bizottságának tagjai ültek össze ebben a sokrétű témakörben. 
Az elhangzottakkal illetve a részletes EP összefoglalókkal lapunkban folyamatosan foglalkozunk 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top