Close

Gasztroélmények a Mátrában

A Magyar Turizmus Zrt. Gasztroélmények tematikus évéhez kapcsolódva Másfélmillió kalória Észak-Magyarországon címmel indított gasztrokampányt az Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság.

Ennek mottója a „helyi ízek helyben”, és a kampánnyal ráirányítják a figyelmet a régióra, bízva abban, hogy a gasztronómiai élményekre (is) vadászó turisták kíváncsiak lesznek a helyi ételkülönlegességekre és borokra is.
A Magyarország legmagasabb hegycsúcsait rejtő Mátra nem csak a természetjáróknak, túrázóknak kínál élményeket. Az ezek mellé társuló ínyencségeket vendégszerető környezetben kapják az ide érkezők, akik a hegyi wellness szállodák nyújtotta élményeket is kiélvezhetik.


A Mátra fővárosa, az egyre népszerűbb, a hazai turisztikai rangsorban immár a 24. helyet elfoglaló Gyöngyös bájos kisvárosi hangulata ugyancsak vonzerővel bír. A meglévő nevezetességeket hamarosan újak egészítik ki. Megújul a hajdani zsinagóga, mely régi pompájában ragyog majd. Belül kerámiaburkolatú kupolája az eredetit fogja idézni, mint ahogy a Róth Miksa által festett üvegablakokat is helyreállítják, az ablakokat pedig kicserélik. Az épületben kis étterem is fog nyílni, ahol stílszerűen kóser ételeket szolgálnak majd fel.
A Fő téri katolikus templom egyik tornyába üvegliftet terveznek. Az egyházi épület melletti további nevezetesség a városalapító Károly Róbert szobra, és a kakasos fiú szobra. A szemben levő városmaketten Gyöngyös kicsinyített mását alkották meg.


A gyöngyösi Kékes Étteremben rendezett sajtóvacsorán Molnár Anita regionális marketingigazgató elmondta, hogy ez a régió Magyarország harmadik legkedveltebb része, ahol 2 millió vendégéjszakát töltöttek  a vendégek. Biztató, hogy ez a szám egyre növekszik. Az ország legmagasabb pontja, a Kékestető mellett olyan helyi nevezetességeket is érdemes felkeresni, mint az ország legmagasabban fekvő tava, a Sástó, ami mellett kemping van. Az Oxigen Adrenalin Park is itt található. A galyatetői kilátó pedig nemzetközileg is ismert, a mátrafüredi Hegyi Sportok Bázisa pedig egyre bővülő szolgáltatásokat nyújt. A Kékes Étterem kiváló ételeihez a helyi borok szolgálnak körítésül. Helyi specialitás a palócleves (Mikszáth Kálmán kedvence), valamint a Vidróczki pecsenye, aminek a híres mátrai betyár volt a névadója, továbbá a nagyrédei  medvehagymás kecskesajt.
A Gyöngyös-Mátra TDM sajátos akcióval népszerűsíti a térséget, mint amilyen a Mátrai Gyermektérkép. Ennek beszerzői kincskereső játékban vehetnek részt, azaz a mátrai látványosságokat felkeresve a gyerekek ajándékokban részesülnek.  
Bognár Mária                                                                                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top