Close

Megnyílt a Budakeszi Kalandpark Tanösvény

Április 22-én, a Föld Napján adták át a Budakeszi Vadaspark főbejárata közelében található Kalandpark Tanösvényt.

Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a két tanösvényen összesen 26 állatfajt ismerhetnek meg a kalandvágyók. A pályákon a fajokat bemutató táblák mellett 8 mesterséges költőládát is elhelyeztek. A hazánkban első ilyen jellegű kezdeményezés a Budakeszi Vadaspark és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) együttműködésével jött létre, azt a célt tartva szem előtt, hogy játékos eszközökkel ismertessék meg a fatörzsek és lombkoronák élővilágát, és a madárbarát eszközöket. A 140 centiméter alatti gyerekek a Pele pályáján haladva 3 hazánkban élő pelefajjal, a nagyobbak pedig a lombkorona magasságában haladó Sólyom pályán tudhatnak meg sok érdekességet 23 madarfajról.
Bajor Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület elnöke az átadáson azt emelte ki, hogy a Vadaspark és az MME között már évek óta nagyon jó a kapcsolat, amit az is bizonyít, hogy a napokban együttműködési megállapodást is aláírnak. A Kalandpark Tanösvény munkáinak döntő részét a park munkatársai végezték el, az egyesület szakmai segítséget nyújtott.


A kalandokkal és legyőzendő akadályokkal teli kötélpálya fától-fáig nem is mindig olyan egyszerű, mint amilyennek alulról látszik… A mászás megkezdése előtt a Kalandpark munkatársai a tanulópályán, gyakorlatban mutatják meg a hevederek, csúszkák használatát, és a legfontosabb szabályokat is elmondják, amelyeket mindenkinek szigorúan be kell tartania, aki a pályákat használni szeretné.
Indulás előtt érdemes tájékozódnia a www.budakeszivadaspark.hu oldalon, ahol mind a Vadasparkról, mind pedig a Kalandparkról minden információ elérhető.
Szöveg és kép: Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top