Close

NAGY-SZÍN-PAD! NAGY-SZÍN-PAD!

A tehetségkutatók fénykorát éljük. Kishazánkban a felfedezett csillagok száma végtelen, s bizony lassan Dunát lehet rekeszteni az ilyenolyan showműsorokból összeverbuválódott "tehetségekből". Akik azonban az igényes zenére szomjaznak és a valódi tehetségeket támogatják, azoknak a NAGY-SZÍN-PAD tehetségmutató minden igényét kielégíti.

 

A NAGY-SZÍN-PAD! Mindössze két éves múltra tekinthet vissza. Tavalyelőtt januárban a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió együtt indította útjára a versenyt, amelyet akkor a Mary PopKids nyert meg, tavaly pedig az Ocho Macho győzelmével zárult a tehetségmutató. De bőven akadnak NAGY-SZÍN-PAD!-os előadók, akiket egy-két éve még alig ismert a közönség, mára azonban teltházas turnékkal büszkélkedhetnek. Gondoljunk csak Halott Pénzre vagy a Blahalouisianara.

Idén a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Est Kornél, Freddie, a Fran Palermo, a Mongooz and the Magnet, Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a Superstereo, Szabó Benedek és a Galaxisok és a Zaporozsec áll színpadra és száll versenybe a NAGY-SZÍN-PAD! győztese címért. A verseny tétje nagy: a győztes a legnagyobb hazai fesztiválokon jut főszerephez, egy professzionális videoklippet készíthet és még egy busás üzemanyag kártyát is zsebre tehet. Ezen felül a Eurosonic Fesztiválon Magyarország képviseletében lép színpadra. De ami talán a legfontosabb: a szervezők szándéka szerint a NAGY-SZÍN-PAD! igazi iránytű lehet, amely időről-időre megmutatja, merre tart a jővő könnyűzenéje…

A NAGY-SZÍN-PAD! Elődöntője április 23. és május 4. közt zajlk majd. Az elmúlt évektől eltérőenaz egyes fordulókon 3-3 zenekar lépett színpadra, egyenként 15 perces, élő minikoncerttel– idén valamennyi előadó egy teljes estét zenélhet majd végig. A már jól bevált közönségszavazás számos felületen zajlik majd, de idén egy 25 fős „szakmai” zsűri is bírálja a tehetségeket. Az ítészek közt a Sziget Fesztiváliroda ügyvezetője és az OTP marketingkommunikációs vezetője s helyet kapott. Így a szakma és a rajongók döntése alapján végül a három legjobbnak tartott banda méri össze tehetségét a május 15-i döntőn. A tehetségmutatónak a főváros legnagyobb belvárosi klubja, az Akvárium ad otthont.

A koncertekről, a zenekarokról, eredményekről és természetesen a döntőről részletes beszámolóval készülünk.

 

Szerző: Kaiser Vivien

Fotó:nagyszinpad.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top