Close

Baumit Life Challenge 66

BAUMIT Nemzetközi építészeti verseny
Szavazzon Európa legszebb homlokzataira!  22 ország 252 épületének részvételével, építészek számára indult el a Baumit Life Challenge 66 meghívásos építészeti verseny, melynek célja, hogy az elmúlt két évben a Baumit építőanyagainak felhasználásával épült vagy felújított épületeket bemutassa, illetve elismerje. 
A pályázatot hat kategóriában hirdették meg és nemzetközi építészekből álló zsűri dönt a győztesekről. A családi ház, társasház, középület, felújítás, műemlék felújítás, valamint a szerkezet és design kölcsönhatása kategóriákban a nyertes díja 6 660 euró. A fődíj pedig 16 600 euróval jár. A díjat 2016. június 2-án, Madridban adják át, ahova meghívják a zsűri által kiválasztott jelölteket, kategóriánként 6 épület tervezőit, akik közül kerülnek majd ki a nyertesek. 
A Nemzetközi Baumit közönségszavazást is hirdetett, melyet a www.challenge66.com weboldalon lehet elérni. Mind az öt kategóriában, a legtöbb szavazatot kapott épület elismerő oklevelet kap. A regisztrációt választó közönségszavazók között kisorsolásra kerül egy kétszemélyes madridi út a díjátadó gálára. A Baumit Life Challenge 66 építészeti versenyre 19 magyar pályázót hívtak meg, így mind az öt kategóriában indul magyar építész, illetve tervezőiroda. Az ő pályázati anyagaik is megtekinthetőek a www.challenge66.com honlapon és a www.baumit.hu weboldal Hírek rovatában. 
Magyarországi pályáztatott épületek a következő településeken találhatóak: 
Budapest, Cigánd, Dunakeszi, Győr, Kaposvár, Makó, Mosonmagyaróvár, Nagymaros, Nyíradony-Tamásipuszta, Pócsmegyer, Szabadszállás, Szeged, Tokaj.
 
A Baumitról
A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat, 2015-ös árbevétele 940 millió euró volt. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása. 
A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2015-ös árbevétele 15,3 milliárd forint volt, és éves átlagban 176 munkatársat foglalkoztatott. A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt támogatta az Országos Mentőszolgálatot, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatnak. 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top