Close

Mert utazni jó

 

Március 3-6. között várja látogatóit az Utazás 2016 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A 39. Utazás kiállítás szakmai díszvendége Kína, kulturális díszvendége Brazília, belföldi díszvendége Budapest lesz. Az Utazás kiállítással egyidőben tart nyitva az Afrika Expo, a Karaván Szalon és a Bringaexpo. A négy kiállítást egy jeggyel tekinthetik meg a látogatók.
Magyarország legjelentősebb turisztikai rendezvényén 28 országból 350 kiállító mutatkozik be. A kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az idén két szakmai napot tartanak: a nyitónapon Kína lesz a fókuszban, pénteken pedig a hazai turizmus kerül napirendre.
Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a régió meghatározó eseményének nevezte a rendezvényt. A turizmus jelenlegei helyzetéről szólva kiemelte, hogy a tavalyi sikeres év után az idén 5-6 százalékos bevételnövekedésre számítanak. Fontosnak mondta, hogy Magyarország változatlanul biztonságos úti cél.


Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a rendezvény legnagyobb kiállítójaként a nemzeti marketingszervezet 171 társkiállítóval idén is régiós szigetekbe szervezve invitálja belföldi utazásra az érdeklődőket. A társaság belföldi tematikája a Gasztroélmények Évére épül. A Hungexpo A pavilonjában a standokon helyi termelők tartanak bemutatót, kóstolókat, és látványos attrakciók is színesítik a turisztikai ajánlatokat.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes egy amerikai felmérést idézett, mely szerint Budapest a második legkedveltebb úti cél a világon. Hangsúlyozta, hogy a főváros hazánk első számú turisztikai terméke, és az Utazás kiállítás belföldi díszvendégeként szeretnék ha a belföldiek is felfedeznék Budapestet.
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője elmondta, hogy Budapest 300 négyzetméteres standon négy élményszigetre tagolva mutatja be a fő turisztikai vonzerőit: kulturális, családi, városnéző és gasztronómia tematikában. A kiállításra készülő belföldi Budapest kártya 48 óráig érvényes, és több ingyenes és kedvezményes szolgáltatást lehet vele igénybe venni. Budapest vendégül látja Magyarországot! szlogennel várják az érdeklődőket.   
Bognár Mária                                fotó: BFTK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top