Close

Gasztroélmények az UTAZÁS kiállításon

Március 4-én a hazai turizmus aktuális kérdéseiről, fejlesztéseiről esik szó az Utazás Fórum konferencián és kerekasztal beszélgetéseken.

Erre a napra két előadást is szervez a társaság: Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a Gasztroélmények Éve tematikus évről számol be, illetve Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of ExcelleNce – EDEN) tavalyi nyertese, a legízletesebb vendégváró úti cél képviseletében a Mecsek Zöldút Egyesület tart bemutatót tevékenységéről, mint példaértékű gyakorlatról.
A Magyar Turizmus Zrt. ebben az évben újra régiós szigetekbe szervezve jelenik meg összesen 171 társkiállítóval. A központi szigeten a társaság stratégiai partnerein túl megjelennek a Magyar Turizmus Minőségi Díj, a Kiváló Európai Desztinációk (EDEN) projekt, illetve a Virágos Magyarországért mozgalom 2015-ös nyertesei is. Mindhárom SZÉP Kártya kibocsátó bank is megjelenik, népszerűsítve a legkedveltebb keresletélénkítő eszközt.
Ismét számos termelő jelenik meg és tart bemutatót a látogatók számára. A régiós és a központi szigeteken is lesznek helyi termékek, kóstoltatások a vidék ízeiből.
A Gasztroélmények Évéhez kapcsolódóan számos gasztronómiai különlegességgel várják az érdeklődőket: az eperbor és Miskolc város 2016-os tortája mellett igazi különlegességnek ígérkezik a sulyomvelővel, illetve sulyompárlattal ízesített kézműves csokoládé. A sulyom, avagy vízigesztenye a Tisza és mellékvizeinek természetes növénye, a Tisza-tavi régió különlegessége. A dél-alföldi standon a Békés megyei Culinary Team (a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nemzeti válogatottjának tagja) várja a látogatókat gasztronómiai bemutatóval és békési ízek kóstolójával.


Mindemellett a szórakoztatásról a család valamennyi tagja számára gondoskodnak a régiók standjainál: látható lesz többek között kaloda és királyi trón, végvári vitézek, látványakvárium, extrémsport-csapat bemutatója. A kicsiket animációval szórakoztatják, és mód lesz jegyet vásárolni a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház színvonalas előadásaira is.
Újdonság idén egy alacsony, akadálymentesített információs pult felállítása is, amely zavartalan információcserét biztosít a kerekesszékkel érkezőknek. A Gasztroélmények Éve kapcsán a régiók különleges ételeiről, italairól, érdekes gasztro-turisztikai újdonságairól szóló totót is kitölthetnek az érdeklődők.
Az észak-alföldi régió standján (A pavilon 211/B) Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza, valamint Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület kínálatát lehet böngészni, s természetesen a helyi termékek bemutatója sem marad el.
A stand vendégei lesznek:
•         Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere
•         Papp László, Debrecen polgármestere
•         Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere
•         Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke
•         Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke
•         Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke
 
MT Zrt.              Fotók: Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top