Close

Környezetbarát termék védjegy a Baumit KlimaFarbe beltéri festéknek

Ausztriában „Környezetbarát termék” védjegyet kapott a Baumit KlimaFarbe beltéri festéke. 
A védjegyet az osztrák környezetvédelmi tárca alapította (Bundesministerium für Land- und Forstwirtschaft, Umwelt und Wasserwirtschaft), mely arra hivatott, hogy segítse a fogyasztókat a választásban, felhívja a figyelmet az olyan termékekre, amelyek környezetbarát alternatívát kínálnak. 
A klímatermékek közé tartozó falfesték természetes ásványi anyagokat tartalmaz, így összetételével hatékonyan hozzájárul a Baumit klíma termékcsaládjának (vakolat, tapasz, glett) páraszabályozó hatásához, ezért megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyek arra irányulnak, hogy az építtetők minél egészségesebb otthont alakítsanak ki.  
A nap jelentős részét zárt helyen töltjük, ezért fontos, hogy a belső környezet egészséges legyen. Ebben a falfestékek összetételének is szerepe van. Az építkezés és az egészség védelme nem ellentétes fogalom. A Baumit az elmúlt években olyan, innovatív, úgynevezett klímatermékeket hozott forgalomba, amelyek egészséges otthon kialakítását teszik lehetővé. Ilyen például a Baumit – minden elemében kiváló páraáteresztő tulajdonsággal rendelkező – open hőszigetelő rendszere a ház külső szellőzése érdekében. Ez az egészséges otthon koncepció folytatódik a belső térben is a klímacsaládba tartózó vakolattal, glettel, majd a végső felületképzést adó KlimaFarbe fehér, beltéri festékkel. 
 
A Baumitról
A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként több mint 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása. Idén 25 éve, hogy megalakult a holding első külföldi leányvállalata Magyarországon, amely meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top