Close

Megújult a Budakeszi Vadaspark főbejárata

Szerdán átadták a Budakeszi Vadaspark felújított és kibővített főbejáratát.

A jellegzetes, hegyes csúcsú tetőzetével toronysisakra emlékeztet főbejáratot úgy újították fel, hogy ennek eredeti stílusa megmaradjon, mely az ifj. Szabó István Munkácsy-díjas szobrászművész által alkotottt bronz szarvas szoborral az elmúlt csaknem 30 évben a Budakeszi Vadaspark jelképévé vált. A környezetbe illeszkedő és a régi főbejárat látványát megőrző könnyűszerkezetes épület amellett, hogy jellegzetesen karakteres megjelenésű, egyúttal messzemenően természetbe illő, tájba illesztett létesítmény. A főbejárattal párhuzamosan megszépült a bejárat közvetlen környezete és a külső kerítés is, kibővült a bejárat mögötti fogadó- és pihenőhely, de megújult a pénztár, a babakocsi-tároló és a Baba-Mama Kuckó, valamint az eredeti épületrészek felületkezelését is elvégezték. Új mosdókat – köztük egy akadálymentes mosdót – is kialakítottak. A fogadóépület felújítását a Budakeszi Vadaspark és a Pilisi Parkerdő Zrt. saját forrásból finanszírozta.
A Budakeszi Vadaspark legutóbbi látogatóbarát fejlesztése a gyermekeket az erdők világába kalauzoló, ismeretterjesztő célokat szolgáló Makk Kuckó játszótér, amely alig négy hónappal ezelőtt készült el.
A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő védett erdőben helyezkedik el, mely a Budai Tájvédelmi Körzet része. A Budakeszi Vadaspark célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat.
A Budakeszi Vadaspark idei látogatottsága rekordot dönthet, több mint 150 ezer látogtaóra számítanak 2015 végéig.

Szöveg és kép: Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top