Close

Borfesztiválka

Több mint ötven hazai kézműves borászat legjobb borait lehet megismerni és megkóstolni június 21-ig a Millenárison, a Magyar Ízek Alapítvány „Borfesztiválka” elnevezésű rendezvényén. A borok mellé pedig a legkiválóbb magyar sajtokból lehet válogatni.

A rendezvényt megnyitó sajtótájékoztatón Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a turizmus és az agrárium ma már elválaszthatatlan egymástól, ennek egyik legnagyobb kohéziós erejét pedig a borászat, a borkultúra jelenti. – Mindig nagy örömünkre szolgál a Magyar Ízek Alapítvány rendezvényein megjelenni, hiszen kiváló alkalmat jelent, hogy a hazai mezőgazdaság termékeit népszerűsíthessük. Ebből a szempontból különösen fontosak az olyan események, mint a Borfesztiválka, hiszen itt végre lehetőségük van a kisebb, kézműves borászatoknak is bemutatkozni, ismertséget és elismertséget szerezni.
Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára hozzáfűzte: minden olyan rendezvénynek létjogosultsága van, ahol a termelő és a fogyasztó közvetlenül találkozhat egymással. Különösen akkor, amikor a helyi termékek, a helyi termelők a főszereplők.
A Millenáris Parkban egyszerre lehet végigkóstolni az illatos fehérborokat, a könnyed, szomjoltó és fröccsnek kiváló rozékat valamint a testes, komolyabb vörösborokat. Díszvendég a furmint, ez a semmihez sem hasonlítható, illatos, gyümölcsös, komplex íz- és illatvilágú fehérbor, amiből mindenkinek érdemes több fajtát is megkóstolni. Emellett zenei programok, gyerekjátszótér, kézműves foglalkozások, hordókészítő mesterember és kiváló hangulat várja a látogatókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top