Close

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz csak elveszíteni tudja a következő választást

Budapest, 2015. június 11. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (k) pártja Megélhetést! Biztonságot! elnevezésű országjáró körútjának utcafórumán az angyalföldi Gyöngyösi sétányon 2015. június 11-én. MTI Fotó: Kallos Bea

Gyurcsány Ferenc szerint a kormány támogatottsága egyre csökken és a következő választást a Fidesz csak elveszíteni tudja.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Budapesten, a XIII. kerületi Szent István parkban tartott csütörtök esti politikai fórumon azt mondta: a kormány támogatottsága csökken, és ez felelősséget jelent számukra.
„A következő választást a Fidesz csak el tudja veszíteni” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki szerint az igazi kérdés az, hogy „mi meg tudjuk-e nyerni”.
A volt szocialista miniszterelnök szerint sok minden változott az elmúlt egy évben. Észre kell venni, hogy amivel szemben állunk az többé nem sérthetetlen és legyőzhetetlen. A kormánypárt anélkül, hogy kormányzott volna, egy helyben topog egy éve és elveszíti szavazóinak egyharmadát – mondta.

Beszélt arról is, hogy nagy a szegénység, nagyon magas a fiatalkorúak körében a munkanélküliség, sokan kivándorolnak külföldre, valamint a kormány tönkretette az egészségügyet és az oktatást. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „nem papolni kell a nemzetről. Olyan világot kell csinálni, amelyben van normális élet”.
Gyurcsány Ferenc örömét fejezte ki, hogy a bevándorlásról szóló plakátok miatt elindult „egy (…) nagy nemzeti ellenállás”. „Az önkény megbukásához vezető út egyik állomása lesz ez a plakátharc” – mondta, megjegyezve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök teremti meg „ezzel a lehetetlen történettel az ellenzék megerősödésének és új összekapaszkodásának feltételeit”.
Közölte, a DK programja 2016 februárjára elkészül. Csak olyat javasol majd, amiről azt gondolja, hogy „tisztességesen meg lehet valósítani” – tette hozzá.
Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, hogy ha lesz előválasztásra vonatkozó javaslata az MSZP-nek, akkor azt a DK tudomásul veszi és elfogadja.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top