Close

Irodaháznak építették meg a Star Trek-űrhajó mását Kínában

Fotó: trt.net.tr

Kína egyik milliárdosa, a Star Trek nagy rajongója cégbirodalmának központját az amerikai tudományos-fantasztikus televíziós filmsorozatból jól ismert Enterprise űrhajó formájában építtette meg.

Liu Tö-csien, az online játékok fejlesztésével foglalkozó NetDragon Websoft alapító vállalkozója – a világon eddig egyetlenként – a CBS amerikai televíziótársaságtól vásárolt engedélyt a hatalmas építmény „filmhű” kivitelezésére – számolt be a South China Morning post című lap egy helyi újságra hivatkozva.
Az építkezések a délkelet-kínai Ficsien tartomány székhelyén, Fucsouban 2010 végén kezdődtek és tavaly októberben fejeződtek be. A körülbelül három futballpályányi területen elhelyezkedő másolat Liunak egymilliárd jüanjába (45,5 milliárd forint) került.
Az épület beltéri kialakítása és felszerelése is futurisztikus jegyeket hordoz. A harmadik emeletről a földszintre fémcsúszda vezet, az egyes munkaterületek között automatikus tolókapukon átjutva közlekedhetnek a dolgozók.
A 43 éves Liu a kínai internetjátékok piacának egyik meghatározó szereplője, 2013-ban a Forbes magazin kínai gazdagokat számba vevő listáján a 320. helyen végzett.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top