Close

Természetfilm Fesztivál Gödöllőn

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál lesz Gödöllőn május 14. és 17. között.

A hagyományteremtő szándékkal megálmodott fesztivál kiemelt témája a természet- és környezetvédelem. A programok hét helyszínen zajlanak.
A Gödöllői Királyi Kastély lovardája lesz a vetítések fő helyszíne. Ugyanitt lesz az Ember és a Természet című fotókiállítás. A díszudvarban szombat és vasárnap kézműves termékek vásárát tartják. A Művészetek Házában vadászat, halászat/horgászat témában látható kiállítás. A Filmszínházban 3D-s vetítéseket tartanak. A Városi Könyvtárban szekciók szerint mutatják be a fesztiválra nevezett és zsűrizett filmeket. Az Alsóparkban szórakoztató családi programok lesznek, természet- és környezetvédelem témakörben. A Fő téren péntek és szombat este szabadtéri vetítéseket, valamint könnyűzenei programokat rendeznek. Az Erzsébet Királyné Étteremben zártkörű szakmai rendezvényeket tartanak. Részletes információk a www.godollofest.com honlapon.
A négy nap közül a pénteki nap lesz a Diáknap, amikor is környékbeli általános és középiskolákból várnak előzetesen regisztrált csoportokat. Szombaton és vasárnap főként a családoknak kínálnak tartalmas programokat.
A fesztiválra 42 országból 424 érvényes nevezés érkezett, ebből 132 magyar alkotás. A filmszemlére nevezettek között van Török Zoltán legújabb filmje, az Everglades is.  Díjátadás május 17-én délután a gálán lesz.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja a fesztiválhoz kapcsolódva tartja idén a Madarak és Fák Napi rendezvényét, a WWF bemutatja a Zöld Generáció programját, a Magyar Természetjáró Szövetség pedig a Kéktúrát népszerűsíti.
A fesztivál látogatóinak lehetősége nyílik a zöld energiák megismerésére, a gyerekek játékos formában gyarapíthatják ismereteiket a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás és a tudatos vásárlás témakörökben, a cserkésztáborban pedig bepillantást nyerhetnek a cserkész élet mindennapjaiba. A látogatók megismerhetik és megkóstolhatják a nemzeti parki termékeket, és találkozhatnak a Pilisi Parkerdő – Budakeszi Vadaspark állataival is.
Szöveg: Bognár Mária          Kép: Juhász Melinda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top