Close

ISO Fórum a Mapei Kft.-nél

Az elmúlt héten került sor a Mapei Kft. és az ISO Fórum Egyesület Építésügyi Ágazata által szervezett gyárlátogatással egybekötött szakmai napra. A Mapei Sóskúti üzemében fogadták a szervezők a vendégeket, akiket Rózsa András, az ISO Fórum Egyesület elnöke, és Kopacz Tamás, a Mapei Kft. termelési és minőségirányítási vezetője köszöntött. A látogatáson Kovács Gergő laboratóriumvezető az alapanyag-és betonvizsgáló laboratóriumokban bemutatta a gyártáshoz kapcsolódó minőségbiztosítási módszereket, vizsgálatokat. Egy laboráns kolléganő segítségével szemléletesen bemutatásra került a gyakorlatban alkalmazott több vizsgálati módszer is. Minthogy a Mapei Kft. szervezési és minőségbiztosítási eljárásai az építőanyag gyártási szakma legjobb gyakorlatait képviselik, a résztvevők tartalmas, szakmailag hasznos ismeretekkel gazdagodtak.

Az ISO Fórum Egyesület Építésügyi Ágazata (ÉPÁG) a minőségirányítás elveit elfogadó és azt megvalósító szervezetek összefogására alakult. Célja, hogy lehetőséget biztosítson az építésügyben közreműködő szakemberek találkozásának, a szakmai ötletek és vélemények kicserélésének, a legjobb ötletek és szakmai gyakorlatok terjesztésének.

Az Építési Ágazat célkitűzései az alábbiak:

  • Társadalmi tudományos keretek között lehetőséget teremteni az Ágazathoz tartozó szakemberek szervezett, rendszeres találkozásainak, a minőségtudatos szemlélet, a minőségbiztosítás gyakorlatban való elmélyítésének kiterjesztésének szolgálatára.
  • A minőségirányítás elveit elfogadó és megvalósításáért elkötelezett szervezetek, személyek szakmai támogatása, szakmai érdekképviseletük megoldása, az építési terület szolgáltatásaiban a minőségkultúra és a minőségmenedzsment szemlélet elterjesztése.
  • A minőségfejlesztés modelljeinek megismerését, megismertetését szolgáló ismeretek, tapasztalatcserék, javaslatok széles körben való terjesztése alkalmazásának gyakorlati bemutatása.
  • Kiemelt cél és feladat az építési területhez tartozó szakterületeken a minőségbiztosítás hatékony megvalósítása érdekében egységes módszertani alapok egyeztetése, alkalmazásának és működtetésének támogatása.
  • A civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel, kamarákkal együttműködve az építőipar minőségügyi kérdéseinek kormányzati szintig történő eljuttatása, onnan eredményes intézkedések visszacsatolása.
  • Az Ágazat tagok felé történő szolgáltató jellegének fontossága, szakmai vezetésű tapasztalatcserék lebonyolítása.
  • Szakmai képzések szervezése, lebonyolítása.

Az ÉPÁG szívesen látja az érdeklődőket!

isoforum@isoforum.hu

Bíró Virág

ÉPÁG titkár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top