Close

Egerszegi Csaba A zászlóról

Válasz a Válasznak.

„Ezt üzenem azoknak, akiket zavar az uniós vagy a székely zászló” cikkükben már a cím is erősen torzító és félrevezető! Hiszen a Parlamentben lezajlott zászló cirkusz nem arról szólt, hogy éppen az Országgyűlés elnökét zavarta volna a székely zászló, vagy akár az uniós. Hanem arról, hogy az ország házában a magyaron kívül nincsen helye más, akár országok, vagy egyesületek, stb. zászlóinak. Nem az a hely, ahol a különféle pártok a nekik tetsző zászlókkal vonuljanak fel. Emlékeztetőül: ez a magyar Parlament.

Persze a cikkírót, Laky Zoltánt ez nem érdekli, ő csupán arról nyit vitát, hogy miért zavarja az Országgyűlés vezetőit az uniós lobogó. Szerinte az nem számit semmit, hogy a brüsszeli bürokraták és az uniós Parlamentje állandó nyomás és támadás alatt tartja kis hazánkat. Mindezt azzal intézi el, hogy ez nem lényeges, csak az számít, hogy „egész Európát, egy ideált, amelyhez évszázadok óta tartozni akarunk. Olyan szimbólum ez, amiért szívünk dobogott.”

Ki kell ábrándítanom Laky urat, mi Európához tartoztunk az elmúlt évszázadokban, ezért nem kellett ábrándoznunk. Sőt, kis történelem, de hát mi védőbástyái is voltunk századokon át, erről szól a déli harangszó is!

Ugyancsak áthallásos, amit az Árpád sávos lobogóról ír: Mit számít, hogy hányféle mocsok száradt meg és fakult meg rajtuk?  A gondom a „hányféle mocsokkal van” Kár itt többes számot használni! Csak egy volt, nevezetesen a nyilas uralom kérész ideje. Az Árpád-házi királyok és az elmúlt évszázadok hősies magyar küzdelmeit jelképező zászlót nem szabad egybemosni a nyilasok bűneivel. Ez a fajta érvelés kísértetiesen hasonlít a kommunisták és a liberálisok erőfeszítéseihez, miszerint a magyar történelmet a saját szája ízük szerint torzítják el és rányomják a bűnös nép hamis címkéjét.

Egyébként fájdalmas hangsúly eltolódást érzek neoliberális irányba a válasz.hu portálnál. Ugyancsak a mai nap büszkén jelentették meg: „A Heti Válasz az egyetlen, mely növelte eladásait” című cikküket.

Ennek örülünk. De nagy hiba lenne, ha a Heti Válasz szerkesztői elfelejtenék, hogy kiknek köszönhetik ezt a felfutást! Bizony a nemzeti oldalnak, annak a liberálisok által lenézett kétharmadnak.

Szerző: Egerszegi Csaba

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top