Close

KDNP: kizárták Szalma Botond, fővárosi választmányi elnököt

Budapest – Azonnali hatállyal kizárta a KDNP soraiból a Kereszténydemokrata Néppárt országos fegyelmi és etikai bizottsága a párt fővárosi választmányi elnökét, Szalma Botondot – mondta el Rubovszky György, pártügyész a szerdai tárgyalás után az MTI-nek.

Rubovszky György szeptember 17-én kezdeményezte a KDNP fővárosi választmányi elnökének a kizárását arra hivatkozva, hogy Szalma Botond a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsított, és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest IV. kerületében függetlenként indult az önkormányzati választáson. 
A pártügyész a második, szerdai fegyelmi tárgyalás után közölte: azonnali hatállyal kizárták a KDNP-ből Szalma Botondot, aki írásban is megkapja majd az erről szóló határozatot és az indoklást.
Az átvételtől számított 15 napon belül van lehetősége a fellebbezésre az országos elnökséghez, amely ezután döntést hoz másodfokon. 
Szalma Botond az MTI-nek azt mondta: három órán át tartott a tárgyalás, de „egy épeszű érv nem hangzott el”, csak az, hogy mi lesz a pártszövetséggel. Szerinte viszont a KDNP-vel kellene foglalkozni.
Jelezte: fellebbezni fog, mert „hazug és alaptalan” vádakon nyugszik a döntés, de a kereszténydemokrácia nem engedheti meg magának a hazugságot, „nem köphetjük szembe magunkat”.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top