Close

Felfüggesztett börtön egy fekvő beteg idős asszony kifosztásáért

Debrecen – Gyorsított eljárásban, jogerősen egy év időtartamú, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki Debrecenben kifosztott egy általa gondozott 89 éves asszonyt – közölte a hajdú-bihari főügyész szerdán az MTI-vel.

Pocsai Edit elmondta: az 55 éves debreceni nő 2010 óta gondozta napközben a családtagok megbízásából az idős asszonyt, és amikor annak állapota rosszabbra fordult, néhány napra odaköltözött, hogy éjszaka is elláthassa. A sértett állapotát kihasználva elvitte a szekrényben őrzött, 640 ezer forint megtakarított pénzét. 
A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, a kár megtérült: a nyomozó hatóság lefoglalt 140 ezer forintot, a fennmaradó 500 ezer forintot a nő megtérítette a sértett családtagjainak.
A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette miatt állította bíróság elé a büntetlen előéletű nőt.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top