Close

Emlékkönyvvé bővítették Bajor Imre életrajzi kötetét

Budapest – Visszaemlékezésekkel és a színész életének utolsó éveit összefoglaló kiegészítéssel bővítették emlékkönyvvé Bajor Imre színművész életrajzi kötetét, amelyet szerdán mutattak be Budapesten.

A Bajorimi, a Kicsihuszár című könyv bemutatója Budapesten. Jáksó László műsorvezető, Fábri Péter zeneszerző, Ruttka Ildikó író, a kötet szerzője, Bajor Marcell és Bajor Lili, Bajor Imre gyermekei, Hernádi Judit színésznő, Kuncze Gábor, a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöke, az SZDSZ egykori elnöke és Gálvölgyi János színész (b-j) a Bajor Imre néhai színészről szóló, Bajorimi, a Kicsihuszár című könyv bemutatóján a budapesti Örkény István Könyvesboltban 2014. november 12-én. 
Az átdolgozott könyv tartalmazza a színész utolsó éveiben fontos szerepet játszó események összegzését, “így a kötet egy teljes, átfogó képet ad Bajor Imre életéről” – fogalmazott Ruttka Ildikó, a kötet szerzője. 

Az író elmondta: Bajor Imrével többször beszéltek arról, hogy folytatják és kibővítik a 2001-ben megjelent anyagot, erre azonban a színész idén augusztus elején bekövetkezett halála miatt már nem került sor. 
“Úgy gondoltam, hogy ezt a könyvet le kell zárni egy kerek egésszé, ezzel íróként tartoztam Imrének” – fogalmazott Ruttka Ildikó.
A könyv születésének gondolata a 2000-es években Nádas Györgynek jutott eszébe, a feladatra Bajor Imre Ruttka Ildikót kérte fel, akit családi barátság révén gyerekkora óta ismert.
“Azt mondta, azt akarja, hogy olyan ember írjon róla könyvet, aki feltétel nélkül szereti őt, és akit ő is feltétel nélkül szeret” – emlékezett vissza az író.
A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent könyvben mások mellett Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Farkasházy Tivadar, Havas Henrik, Nádas György, Verebes István, valamint több barát, színésztárs és Bajor Imre gyerekei mesélik el személyes történeteiket a színművészről, akinek saját megjegyzései egészítik ki az anekdotákat.
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top