Close

Családi hagyomány újratöltve

Buza Sándort a rádióból és a TV-ből ismerhetjük, mint műsorvezetőt. Mos új vállalkozásba vágott bele: eddig féltve őrzött receptek alapján fel szeretné támasztani az 1923-ban alapított családi húsipari vállalkozást, amit az 1950-es évek esztelen államosítása tett annakidején tönkre.
A családi receptúra alapján jelenleg hat terméket forgalmaznak, ebből három parasztkolbász-féleség, mégpedig csemege, csípős, és ún. legényes (ez egyfajta mérsékelten csípős kolbász).  Van még paprikás csemege és csípős kolbászuk is. A sort egy mediterrán szalámi-féleség zárja, ebben szalonna, három borsféleség és édeskömény van. Az egykor híres, és már Ausztriában is forgalmazott BUZA-márkanévvel virslit és sonkát is terveznek. Jelenleg korlátozott mennyiségben Budapesten és környékén lehet a termékeket megvásárolni, így például a Fővámház téri Vásárcsarnokban és a MOM Parkban is.
Buza Sándor egyelőre saját üzem nélkül, a titkos receptek alapján készítteti termékeit. Először az októberi békéscsabai kolbászfesztiválom mutatkozott be. Nitrites pác-só helyett Szardínia mellől származó tengeri sót használ.
A családi húsüzemet nagyapja, Buza Vendel alapította a Zala megyei Söjtörön, amelynek szakmai irányítását 1933-ban második fia, Jenő vette át. Buza Sándor bízik abban, hogy mesterséges adalékoktól, gluténtól és laktóztól mentes, természetes fűszerezésű húsból, szalonnából készülő termékei megtalálják az utat a vásárlókhoz.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top