Close

Énekkel és tánccal hívják fel a figyelmet a hospice fontosságára a világnapon

Budapest – Énekkel és tánccal hívják fel a figyelmet a hospice ellátás fontosságára a világnaphoz kapcsolódva november 4-én egy budapesti bevásárló központban.

Az Allee Bevásárlóközpontban fellép mások mellett Szulák Andrea, Denk Viktória, a B-Cool és a DuDance – közölte a rendezvényt szervező Magyar Hospice-Palliatív Egyesület az MTI-vel.
A hospice az életük végén járó – elsősorban daganatos – betegek humánus gondozását végző szervezet, az emberhez méltó életvégért küzdő mozgalom. A hospice gondozás célja a betegek életminőségének javítása, – testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása – valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Ingyenes segítséget nyújt a betegeknek és családtagjaiknak, függetlenül származásuktól, világnézetüktől és anyagi helyzetüktől. A hospice gondozásban orvosok, nővérek, gyógytornászok, pszichológusok/mentálhigiénikusok, lelkészek, szociális munkások, dietetikusok és képzett önkéntes segítők vesznek részt. 

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesületet 1995-ben alapították hazai hospice szervezetek. Céljuk az érdekvédelmi feladatok ellátásán túl az ellátás szakmaiságának és minőségének biztosítása, továbbképzések és ismeretterjesztő rendezvények szervezése. Az egyesület nagy súlyt helyez az önkéntes munkára, amelynek egyik célja a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás erősítése a súlyos állapotú betegek méltóságának megőrzésében.
A november 4-i hospice és palliatív ellátás világnap célja felhívni a figyelmet a hospice ellátás fontosságára, valamint a szemléletformálás, hogy a haldoklás és a halál az emberi méltóság megőrzésével mehessen végbe.
MTI 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top