Close

Halottak napja – Ferenc pápa azokról is megemlékezett, akiket a világ elfelejtett

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:
Vatikánváros – Halottak napján tartott beszédében Ferenc pápa vasárnap az elhunytak mellett azokról emlékezett meg, akikről a római katolikus egyházfő szerint senki sem emlékezik meg.

 
Ferenc pápa a római Szent Péter téren vasárnap délben mondott Úrangyala-imádság (Angelus) előtti szavaival a háborúk és az erőszak áldozatairól emlékezett meg. Azokra, a világ különböző részein élő „kisemberekre” emlékeztetett, akiket „az éhezés és a nyomor nyom agyon, legyilkolják őket, mivel keresztények, vagy életüket áldozzák fel, miközben másokat szolgálnak”.
Az egyházfő hangsúlyozta, hogy halottak napján elhunyt szeretteinkről emlékezünk meg, de azokról is meg kell emlékezni, akikre senki sem emlékezik.
Ferenc pápa vasárnap késő délután a Szent Péter-bazilika altemplomában az elhunyt pápák sírjainál imádkozik. Hétfőn misét mutat be a Szent Péter-bazilikában az elmúlt egy évben meghalt bíborosokért és püspökökért. 
Mindenszentek ünnepén, szombaton az egyházfő szintén a „mindennapok szentjeiről” beszélt, vagyis a szegények tömegeiről, akik háború, éhínség és üldözés elől menekülnek.
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top