Close

A pécsi Leonardo-kiállítás nyitva tartását november 3-ig meghosszabbították

Pécs, 2014. október 28., kedd (MTI) – Három nappal tovább, november 3-ig látogatható a pécsi Leonardo-kiállítás.

 

 
A Janus Pannonius Múzeum arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az április 15-én nyílt Leonardo, a reneszánsz zseni című tárlat eredetileg szeptember végén zárt volna be, de a szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónapos, majd újabb, háromnapos hosszabbításról állapodtak meg az olasz partnercéggel.
A tárlat bontása november 4-én kezdődik, így az érdeklődők további néhány napot kaptak, hogy betekinthessenek Leonardo zseniális világába – írta a múzeum közleményében.
Kitértek arra, hogy a kiállítás november 1-jén zárva tart, november 2-án és 3-án, 10 és 18 óra között várja utolsó látogatóit, akik Leonardo-jegyükkel megtekinthetik az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend páratlan kulturális, művelődés- és művészettörténeti értékeit bemutató Pálosaink, a fehér barátok című tárlatot is.
A Leonardo da Vinci mérnöki és tudományos tevékenységéről szóló átfogó tárlat a polihisztor mintegy hatvan méret- és korhű találmányát mutatja be a Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárban, valamint a Káptalan utcai Martyn Múzeumban, és ebben a formájában Európában először Pécsen látható.
A kiállítás jelentősen növelte a Janus Pannonius Múzeumhoz tartozó kiállítóhelyek forgalmát – jegyezték meg. Rámutattak: amíg a gyűjteményekre tavaly 85 ezren voltak kíváncsiak, a látogatók száma idén már meghaladta a 120 ezret, ami komoly eredmény egy vidéki intézménynek.
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top