Close

Carlo Montanaro Verdi Requiemjét vezényli a Nemzeti Filharmonikusok élén

Budapest, 2014. október 28. – A neves olasz dirigens, Carlo Montanaro vezényletével Verdi Requiemjét adják elő a Nemzeti Filharmonikusok vasárnap, halottak napján a Művészetek Palotájában.

 
Montanaro, akinek tehetségére egykor Zubin Mehta figyelt fel, jelenleg a varsói Lengyel Nemzeti Opera fő-zeneigazgatójaként tevékenykedik, vendégkarmesterként pedig visszatérő vendége a világ nagy operaházainak és koncerttermeinek.
Nem először vezényli a Nemzeti Filharmonikusokat: legutóbb 2013 áprilisában dirigálta a zenekart egy fiatalkori Verdi-mű, A kalóz magyarországi bemutatóján – emlékeztet az együttes közleményében. „Nagyon szeretek itt lenni. Vérbeli zenészekkel dolgozhatok együtt, remek a zenekar és a kórus is. Rengeteg energiát kapok tőlük, én csak azt adom vissza, amit tőlük kapok” – idézi a dokumentum a karmester akkor tett nyilatkozatát.
Carlo Montanaro még az idei évadban visszatér Magyarországra, hiszen 2015. május 28-án és május 30-án Arrigo Boito operáját, a Mefistofelét vezényli a Magyar Állami Operaházban.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adandó vasárnapi hangverseny szólistái Bakonyi Anikó (szoprán), Schöck Atala (mezzoszoprán), Fekete Attila (tenor) és Rácz István (basszus) lesznek, a koncerten közreműködik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar. 

Verdi híres gyászmiséjét pénteken este a Szent István-bazilikában is neves szólisták és együttesek tolmácsolásában hallhatjuk. A templomi hangversenyen Szakács Ildikó (szoprán), Gion Zsuzsanna (mezzoszoprán), Molnár András (tenor) és Kováts Kolos (basszus) mellett a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus, a Budapesti Ifjúsági Kórus és a Monarchia Szimfonikus Zenekar működik közre Virágh András vezényletével – írják közleményükben.
A Budafoki Dohnányi Zenekar Rossini Stabat Materét tűzte műsorra a szombat esti, Zeneakadémián adandó koncertjén. A komponista időskori remekét Hollerung Gábor vezényletével, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködésével adják elő, Mozart D-dúr zongoraversenyének (K. 537, „Koronázási”) társaságában; utóbbi szólistája a Junior Prima-díjas Fülei Balázs lesz. Az együttesek Rossini művét délelőtt is előadják a Megérthető zene című sorozat keretében, melyen ezúttal a tragikusan fiatalon elhunyt nagy magyar karmesterre, Kertész Istvánra emlékeznek.
 
   
   
MTI 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top