Close

Október 23. – Szijjártó megköszönte az 56-os menekültek befogadását

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti: 
Washington, 2014. október 22., szerda (MTI) – Megköszönte az Egyesült Államoknak az 56-es menekültek befogadását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a washingtoni Cosmos Clubban kedden megtartott október 23-i gálavacsorán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„Nekünk, fiataloknak, akik életünk legnagyobb részét demokráciában és szabadságban töltöttük, nagyon sok köszönnivalónk van azoknak a magyar embereknek, akik évtizedeken keresztül harcoltak a demokráciáért és nem élhették meg, hogy Magyarország végül szabad állam lett” – mondta Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy a magyar kormányt ’56 szelleme vezérli.
 
Katrina Lantos Swett (Tom Lantos néhai amerikai kongresszusi képviselő lánya), a Lantos Emberi Jogok és Méltányosság Alapítvány elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy 1989-ben Magyarország ütötte az első és mindent eldöntő lyukat a vasfüggönyön, amiért hálát érdemel.
 
Dennis A. Ross magyar származású amerikai republikánus képviselő hangoztatta, büszke rá, hogy egy olyan kultúra részese, amely hisz a szabadságban és a függetlenségben. Ukrajna példájára hivatkozva hangsúlyozta, hogy ismét lesznek még ’56-ok és ’89-ek a világon.
 
Deborah A. Ashenhurst tábornok, az Ohiói Nemzeti Gárda Parancsnoka arról beszélt, hogy 21 éve van partnerség az irányítása alatt álló fegyveres testület és a Magyar Honvédség között, ami példátlan a maga nemében. Az Afganisztánban is kipróbált együttműködés lehetővé tette egymás kultúrájának megismerését, és személyes barátságok alapjául szolgált – mondta.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top