Close

Meztelenek és egyéb képek – Máthé András fotókiállítása Debrecenben

Debrecen, 2014. október 22., szerda (MTI) – A Fotóhónap2014 fesztivál debreceni nyitórendezvényeként Máthé András fotóművész különleges kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők szerdától a debreceni Kölcsey Központban.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Meztelenek és egyéb képek című tárlat egyik felében fiatal és idősödő női aktokat mutat be a szerző, másik felében pedig penészedő, rothadó háztartási hulladékokról készült művészi képeket.
„A kiállítás együtt mutat be szép és csúnya testeket, vonzó és taszító témákat” – vallott a tárlatról az alkotó, Máthé András.
 
A Debreceni Fotóklub 60 éves vezetőjét köszönti ez a kiállítás – mondta a szerdai megnyitón Szentei Tamás, a polgármesteri hivatal kulturális osztályának vezetője, aki emlékezetett arra, hogy Máthé András 1993-ban, a fotóművészek közül elsőként kapta meg a Debrecen kultúrájáért díjat.

Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke felidézte, hogy szövetségük ez év őszén tizedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap2014 fesztivált, amelynek sorában országszerte 61 fotókiállításon csaknem kétszáz alkotó mutatkozik be.
Szavai szerint a fotóhónap jelentős helyszíne lett Debrecen, ahol Máthé András képeit november 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők, de a helyi fotóklub további két programmal – egy kiállítással és a debreceni fotográfia értékeiről rendezett beszélgetéssel – is hozzájárul a rendezvénysorozat sikeréhez.
 
 
  
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top