Close

Tatabányai buszbaleset – Meghalt a fővárosba szállított sérült

Tatabánya, 2014. október 20. Baleset helyszíne Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban 2014. október 20-án, ahol egy menetrend szerinti csuklós busz egy vonattal ütközött össze. A balesetben 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Meghalt az a nő, akit mentőhelikopterrel vittek Budapestre, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba miután egy menetrend szerinti csuklós busz ütközött össze vonattal hétfő délelőtt Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban – tájékoztatta Zsiros Lajos, az intézmény orvosigazgatója hétfő este az MTI-t.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő esti közleményében azt írta: a helyszínről a mentőszolgálat munkatársai 11 embert vittek kórházba. Közülük egy nőt mentőhelikopter szállított el, ő később a kórházban életét vesztette.

A Mávinform korábban úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonat az autóbusz hátsó részének ütközött. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a szerelvényen nem sérült meg senki.

Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: nem sérült meg, de nincs kihallgatható állapotban az 56 éves buszsofőr. Hozzátette: a férfi – aki tizenöt éve dolgozik a cégnél, és négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen – “folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik”, és egyelőre nem tud magyarázatot adni a történtekre.

Pruzsina Alice elmondta: a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a jármű hátsó részében.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top