Close

A maffia a bankszektor és az államot (félre) vezető réteg… (Dr. Bene Gábor elemző reagálása Lehmann György írására)

Évek óta próbálom az emberek tudatáig eljuttatni azt az üzenetet, hogy a bankok szükségesek ugyan a gazdasági élet működéséhez, de csak akkor, ha

(1) a közösség ellenőrzése alatt állnak és

(2) tisztességesek.

Ezt a gondolatsort már 2006 őszén is képviseltem az azóta lassan elfeledett “Kossuth téren”, s már akkor is próbáltam a devizaalapú hitelnek nevezett banki csalásokra az emberek figyelmét felhívni

Már akkor is jeleztem, hogy a bakárés politikusbűnözők egy csapatban fociznak, s ellenük csak akkor tudunk fellépni, ha erős érdekérvényesítő szervezetet hozunk létre, amely komolyan tudná befolyásolni még a hatalmi viszonyokat is. Már akkor is jeleztem, hogy az “oszd meg és uralkodj” elvének az áldozatai vagyonk, s ha nem lennének képesek bennünket megosztani, akkor nem is tudnának uralkodni rajtunk!

Az őseink által alapított magyar államnak ugyanis feladata van. Nem a bankvezetők és banktulajdonosok csalásainak a szavakban való elítélése, s közben törvényekkel való takargatása a feladata, hanem az állam polgárainak a védelme, még a „mindenható pénzdiktatúrával” szemben is.

Álláspontom szerint lehetséges, hogy egyes kitűnő és tisztességes ügyvédek valamiféle eredményt érjenek el a banki csalások kapcsán indult polgári perekben, de ezen ügyeknek elsősorban büntetőjogi vonalon kellene eldőlnie, de ehhez az ügyészség és a rendőrség határozott és tisztességes hozzáállása kellene.

Csakhogy, amint az alábbi levélben is megfogalmazódik:

„A magyar társadalom olyan most, mint egy autoimmun betegségben szenvedő ember, akinek saját védekező szervei fordulnak ellene és pusztítják el. Olyan példátlan helyzetbe került, hogy a saját bürokráciája, hatalmi elitje került vele szembe. Pontosabban állították vele szembe a bankárok. Ezek az elképesztő pénzügyi intelligenciával megáldott bűnözők előre kiterveltek mindent. Nem működik a rendőrség, a bíróságnak a témát érintő jogszolgáltatását befagyasztották 2015 december 31-ig, az ügyészség lefagy, a bíróságok pedig nem merik azt mondani, hogy a jelenlegi törvényeket figyelmen kívül hagyják és folytatják tovább a pereket. Pedig megtehetnék, simán. Ki kell mondani, hogy a maffia már nem állam az államban. A maffia a bankszektor és az állam maga.”

Ezt a cáfolhatatlan levelet azért adom közre, hogy próbálja megérteni a magyar társadalom a lényeget:

LEHET EGYES RÉSZEREDMÉNYEKET ELÉRNI PEREKKEL, DE VÉGSŐ MEGOLDÁST CSAK EGY, EGYSÉGES – a választásokon is szereplő, sőt a hatalmat befolyásolni tudó érdekvédőNEMZET LESZ KÉPES BIZTOSÍTANI!

A levélben a szerző is rátapint a jelenlegi jogállamunk hiányosságára:

„Most látszik, mennyire fontos a hatalmi ágak szétválasztása és a döntéshozók felelősségre vonása, vonhatósága.”

Ezek után már csak a reális megoldást kellene az 1956 meghatározó rétegének – a magyar értelmiségnekösszeülnie és megtalálnia!

Íme a levél, s reménykedem, hogy rendezünk erről egy konferenciát:

Dr. Kriston István ügyvéd úr kért arra, hogy az alábbi levelet osszam meg. Ennek azért teszek eleget, mert a levél írójának véleményét nem lehet cáfolni. Sajnos. Úgy foglalja össze hazánk jelenlegi állapotát, ahogy én nem tudtam volna.

Köszönöm.

Siófokon 2014. október 10. napján. Léhmann György

—————————————

Tisztelt Ügyvéd Úr! Igaza volt, a neheze tényleg csak most jön…

A devizahitelezéssel kapcsolatos közelmúlt eseményei miatt ragadtam tollat ismét. A devizahitel hibrid hálójában vergődő adósok kifullasztása újabb állomásához ért. Egyre nyugtalanítóbb és nyíltan fenyegető veszélyek leselkednek rájuk. Bár még folyik a szemfényvesztés, a lényeg eltitkolása.. Magyarországon a bankár és politikai összefonódás eredményeképp az adósok orra előtt folytatódik az ausztrál WESTPAC eset forgatókönyve szerinti következő “fejezet”, amiről sokan azt gondolják, hogy a kormány ötletelve ad hoc készítette elő..

Aki ezt gondolja, óriásit téved. 20 évvel ezelőtt ugyanez a “kiváltó hitel” volt a következő lépés a bankok által akkor is alkalmazott rablóhiteleknek, az adósok egész életére történő rabszolgaként történő befogásához.

Mekkora ötlet Magyarországon egy csalással és megtévesztéssel, pusztán egy tájékozatlan (?) közjegyző által kiállított semmis tartozást elismerő papírfecni jogra alapítva egy egész életen át “jogszerűen” máson munka nélkül, parazitaként élősködve jól élni, ugye?

Az évek óta tartó, testileg, lelkileg kikészített, becsapott, kifosztott és megtört emberek “újra betörésének” totális uralom alá hajtásának vagyunk szemtanúi.

Mindazok, akiknek már 90 napon túli tartozása van, a jelenlegi törvények teljesen magára hagyják, ők a páriák. Senkit nem érdekel az, hogy közülük sokan vannak olyanok, akik pont ezért kerültek elmaradásba, mert a bank törvénysértő módon túlzottan elvonta a jövedelmét. Lehet, hogyha visszaszámolná az eddig jogszerűnek ítélt túlfizetést, akkor nem is esnének ebbe a kategóriába.

Először összeverik és amikor már a földön fekszik, akkor azzal, hogy már túl gyenge inkább gyorsan elintézik. Tiszta fasizmus. (Ezzel a fasizmus szóval ebben a szövegkörnyezetben nem értek ugyan egyet, mert ehhez a mocskos kifosztáshoz és a látszattörvények gátlástalan felhasználása kapcsán csak a tiszta maffia kifejezést tudom értelmezni!!)

De biztos ami biztos, ha az egynemű tartozások beszámítása rájuk is vonatkozik, akkor – a semmis szerződésre felszámoltmindenféle jogtalan költség és követelés okán felszámolt összegek beszámításával ténylegesen megfosztják őket attól a lehetőségtől, hogy visszakapják a részükre törvényesen visszajáró pénzt.

Azaz annak egy részét. Mert a nyáron és a most hatályba lépett mindkét törvény kirívóan jogsértő, alkotmány, törvény-és közösségi jog ellenes.

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amire korábban már utaltam. Emberek egy csoportját törvényekkel, szándékosan diszkriminálnak, megfosztanak alkotmányos, emberi jogaiktól, tulajdonuktól a 21. században az EU tagállamaként. Ez tény. Ez tragédia. Erkölcsösnek és jogszerűnek tartja e valaki a II. világháború előtti zsidótörvényeket? A deportálásokat? Nem?

Miért, hiszen akkor azok is “törvények” voltak, vagy nem? Akárcsak ezek a törvények. Csak éppen a mostani sok félrevezetett ember, aki azt hiszi, hogy majd jobb lesz neki: még támogatja is.

Aki nem került bele ebbe a helyzetbe, az meg ugyanúgy sietve félre néz majd, “nem akarják látni”, mint azok a szemtanúk mondják, akiket annak idején a vagonokra raktak. Magyarországon, törvények útján fosztanak ki ismét egy réteget a teljes vagyonából. De ez még nem minden. Még életre szóló rabszolga is lesz. Mert így járt. Mert bízott a bank szakértelmében és a magyar (?) törvényekben.

Itt tartunk. A magyar társadalom, miközben mindenki a devizahiteleseket utálja, naiv várakozás reményében várja az összetévesztett árfolyamrés és árfolyamkülönbözet összegét jövő tavaszra, vagy éppen rajtuk röhög (esetleg sajnálkozik), de senki sem veszi észre, hogy a jelenleg zajló törvényalkotási folyamatokkal tetőzik be a bankok eredeti szándéka.

Azt tudják, hogy a bedőlt hitelesektől már csak korlátozott mennyiségben lehet lopni, mert a kifosztás során a hiénákkal (behajtók és végrehajtó maffia) osztozkodni kell a tetemeken vagy a még rángatózókon, akikből már csak kevés értéket lehet kipasszírozni, mielőtt végleg kiadják a párájukat. No, de ez a törvénykezés, ez már igen!

Most, ezzel a törvénnyel (és a következőkkel) helyezi át a bankszektor az általa csalással, megtévesztéssel, bűncselekményekkel okozott kár megtérítésének kötelezettségét az egész magyar társadalomra.

Innentől kezdve már nem a bankok felelőssége és kára lesz a helyzet normalizálása, hanem a kormányé- az adófizetők pénzéből.

Erre kellenek nekik a politikusok, ezek a csóró jellemtörpék. Ha nem törvénykezéssel nyúltak volna ehhez a kérdéshez, vagy nem így, akkor az első megnyert száz per után az összes bank maga kereste volna meg az ügyfelét egy korrekt egyezséggel, inkább, minthogy 100.000 pert indító adós ellen fizesse ügyvédek hadát és a pervesztés költségeit. Ahogy Lázár Dénes jogállami megoldása során ezt valószínűsítette.

Most látszik, mennyire fontos a hatalmi ágak szétválasztása és a döntéshozók felelősségre vonása, vonhatósága. Csak egy példa: a közelmúltban Kövér László keményen megbírságolta a kormány korrupciója ellen a parlamentben molinókkal tiltakozó ellenzéki párt képviselőit. Ezek a képviselők uniós bíróságon érvényesítették jogaikat és fejenként több ezer eurót kaptak kártérítésként. És ki fizette ki a kártérítést? Kövér László aki a kárt okozta? Nem. A magyar adófizetők. Na ennek kellene nagyon sürgősen véget vetni.

A magyar társadalom olyan most, mint egy autoimmun betegségben szenvedő lupus-os ember, saját védekező szervei fordulnak ellene és pusztítják el.

Olyan példátlan helyzetbe került, hogy a saját bürokráciája, hatalmi elitje került vele szembe. Pontosabban állították vele szembe a bankárok. Ezek az elképesztő pénzügyi intelligenciával megáldott bűnözők előre kiterveltek mindent. Nem működik a rendőrség, a bíróságnak a témát érintő jogszolgáltatását befagyasztották 2015 december 31-ig, az ügyészség lefagy, a bíróságok pedig nem merik azt mondani, hogy a jelenlegi törvényeket figyelmen kívül hagyják és folytatják tovább a pereket. Pedig megtehetnék, simán.

Ki kell mondani, hogy a maffia már nem állam az államban. A maffia a bankszektor és az állam maga. Ez a tovább fejlesztett formáció. Nézzük csak meg, milyen hatékonyan dolgoznak, és blokkolják a gyenge és igen szerény érdekérvényesítéssel rendelkező civilek kezdeményezéseit. Diktatúra van, ezek a törvények csak formailag felelnek meg a törvények fogalmának, a társadalmi egyeztetés nélkül csak a hatalmon levők önös érdekeit szolgálják ki.

Jelenleg ott tartunk, hogy az állam, az adósok totálisan kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, az érdekérvényesítés lehetőségétől megfosztva a még fizetőket a jelen helyzet szerint az uzsorás bankok elé lökve újabb uzsora szerződésekre akarja váltatni az előző uzsorát. Pontosan, mint amikor a szorongatott helyzetben lévő eladósodott boltost a maffia megkeresi egy ajánlattal: vagy fizetsz ennyit, vagy kinyírlak és mindenedet elveszem. Ez ám a szabad szerződési szabadság. Itt tartunk most.

Megalázó módon arra kényszerítve az adósokat, hogy azokkal a bankokkal legyenek kötelesek megállapodniuk, akik szándékosan becsapták és kifosztották őket. Vagy majd másik olyan a kartellbe tartozó bankokkal (kicsit megbuherálva a szerződést), amik ugyanazt nyújtják és korábban ugyanúgy más ügyfeleket csaptak be szándékosan és jogszerűtlenül ezzel a hibriddel.

És most jön az adósoknak a legfogósabb kérdés.

Az állam mindent megtesz, hogy az adósok érdekérvényesítését és jogait csorbítsa.

Az adósok és a jogászok által részükre megküldött javaslatokat és helyzetértékeléseket pont az ellenkezőjére használták fel az elmúlt években, mint kellett volna. Tudnak mindenről. Arról, hogy bűncselekmény, csalás, megtévesztés útján jöttek létre ezek a szerződések, tudják, hogy ez egy hibrid, tudnak mindent. Mégis, a civilek részükre jóhiszeműen megküldött tényfeltáró anyagait pont az ellenkezőjére használták fel, mint amire kellett volna.

Csak arra kellett nekik az egész, hogy felmérjék, hol tart a társadalom az általuk okozott csalási ügylet felismerésében és azonnal beindította a gépezetet, hogy a valóság feltárásának és az adósok érdekérvényesítésének

– ennek ismeretében – először csak hamis szakvéleményekkel, (poltpéter-pszáf és az árfolyamrés) majd pedig amikor látták, hogy ez kevés, nyíltan törvényhozással keresztbe tegyenek..

Ezeket a tényeket ma már senki nem vitathatja:

Anyagi és eljárásjogi szabályokat hoztak az adósok jogainak csorbítására, és egész egyszerűen leállították a pereket. Kérdem én: meddig lehet még folytatni ezeknek az embereknek a jogfosztását, sarokba szorítását. Hadd kérdezzük meg mi is.

Ha a kormány, az állam, a rendőrség az ügyészség nem teszi a törvényes feladatát, akkor mi a fenének van? Miért is fizetünk adót?

Mi lenne, ha néhány százezer ember egyszerűen kijelentené, hogy a jelenlegi kormányt nem tartja kormánynak és ezeket a törvényeket nem ismeri el. A bírók pedig folytatnák a pereket, a közösségi jog elsődlegessége folytán. Na az lenne a nagy dolog. Ha ezt meg mernék tenni.

El kéne gondolkodni, hogy mit tud a jelenlegi hatalom, hogy ezeket a kirívó törvénytelenségeket meg meri tenni…

Gondolatébresztőnek nézzük csak meg Ukrajnát, ahol háború van, nekünk már van Paks-hitelünk, lehet, hogy azt majd egyszer meg kell védeni a gonosz lázadó elemektől és ehhez orosz testvéreink segítsége is kellhet majd, vagy vegyük észre, hogy az EU egyik komoly tagja Egyesült Királyság, David Cameron kijelenti, hogy nem tekinti többé Angliára nézve kötelezőnek az Emberi Jogok Európai Bíróságának bizonyos döntéseit, s ha az EU sokat szívózik, akkor majd kilépnek … vajon hová vezet ez, és vajon kiket bátoríthatnak fel ilyen nyilatkozatok?….. (Vagy ezek a nyilatkozatok is csak provokációk? Mint az 1956-os Gerő beszéd, ami végső cselekvésre sarkalta a népet? S ezzel újabb évtizedekre biztosította a szovjet megszállást?)

A devizahiteles pereket pedig felfüggesztik, húzzák – vonják, maximális bizonytalanságban totális jogfosztásban tartva az adósokat szinte kényszerítve, hogy megegyezés miatt rohanjanak a bankokhoz. Különben végrehajtanak rajtuk. Gondolt itt valaki arra, hogy oka volt annak, hogy suttyomban megbuherálták az elévülési időkre vonatkozó szabályokat? Mikor lesz itt valódi jogszolgáltatás és lezárt perek?

Ügyvéd úr, biztos Ön abban, hogy mire kijutnak és lezáródnak a szükséges perek a luxemburgi vagy strassbourgi bíróság előtt, akkor még lesz EU? Vagy még mi is a tagjai leszünk?:

(A gyarmatbirodalomból persze nem lehet kilépni, mert akkor kiket fognak majd ennyire kizsákmányolni a bankárkaszt pribékjei? Ráadásul az ezzel való fenyegetőzés valójában, csak a belföldi népszerűség – a választási eredmények – érdekében történhet csak! Tessenek már észrevenni, hogy mily tökéletesen működik e színház!)

Ha arról lesz szó, hogy a tolvajoktól ennyi pénzt vissza kell szerezni, vajon a bankárok nem fogják kiléptetni MO-t az EU-ból, “itt ne szóljon bele senki a mi belügyeinkbe, különben is Anglia is ezzel fenyegetőzik címmel” melynek valójában fő indoka, hogy kiiktassák azt az utolsó jogi fórumot, mely lehetővé tenné a valóság feltárását és a kifosztottak részére a valós, jogállami megoldást?

Ön szerint az elrabolt sok-sok milliárd forintot szándékoznak majd visszaadni?

Jogos védelem? Ön bízik abban, hogy még az EU-n belül megnyugtató megoldása lehet ennek a katasztrófának? Máris megy az ellenpropaganda az EU ellen. Mi lesz velünk?….

Ui: Mivel magam sem értettem egyet a fasizmus szóhasználattal, így örömmel adom közre egy barátom reagálását ezen Sztálin által bevezetett fogalomtorzításnak a rövid kritikáját. Fasizmus volt a Salazar professzor vezette Portugáliában, ahol ez mmentette meg az országot a teljes káosztól, valamint Spanyolországban is, ahol Franco tábornok még az 1956-os magyar szabadságharc segítését is pártplta, mert partizánharcra kiképzett spanyol önkénteseket küldött volna a szovjet megszállók elleni harchoz Magyarországra, ha az USA ezt meg nem akadályozza. Hát ilyen a fasizmus, amit Sztálin azért használt szívesen, hogy ne tünjön fel senkinek a náci – ami a nemzeti szocialista rövidítése és a nemzetellenes bolsevik szocialisták közötti nagy gondolati és gátlástalansági rokonság.

Íme a nemzettudat építésében fáradozó barátom kritikus levele:

Kedves Gábor! A „A maffia a bankszektor és az államot (félre) vezető réteg…” című írásodból egy dolgot emelnék ki: és ez a fasizmus. Ebben az írásban megnevezett ügyvéd ezt teljesen helytelenül használta, ami általános jelenség hazánkban. Jogi és egyéb másdiplomával rendelkező embereknek sajnos fogalmuksincs bizonyos szavak, kifejezések jelentéstartalmáról.Mindenre, ami szerintük politikai és társadalmiértelemben hitvány, pocsék, elítélendő, agresszív, azt afasiszta és a náci titulussal illetik. Jelen esetben a fasizmus az, amelyről az írásodban megnevezett ügyvédnek halvány sejtelme sincs. A fasizmus nagyon ishelyes politikai nézet. Fasizmusban nem létezhet idegen érdekeknek semmilyen téren és mértékben történőelőtérbe helyezése, kiszolgálása. Ott a nemzeti érdek az első, és utána következik 100 nulla! — s csak utánajöhetnek szóba figyelmet érdemlő idegen érdekek. Fasizmus csak valóságos nemzetállamokban létezhet, szigorúan nemzeti kormány és nemzetben gondolkodó népesség esetén. Fasizmust lehet kényszerintézkedésként is bevezetni, lehetne, sőt kellene is erőltetni. Különösen itt, Magyarországon, ahol a lakosság 90%-a nem hogy a nemzeti érdekeket szarja le nagy magasságokból, hanemimmár a saját tulajdon érdekeit is! A fasizmusról elmondhatjuk tehát, hogy ahol meghonosodott (igen rövid időre Olaszországban) ott a nemzeti érdekek és értékek volta igen nagy nyomatékkal előtérbe helyezve mind a kereskedelem, mind pedig egyéb nemzeti érdekeket meghatározó dolgok tekintetében. Bárcsak fasizmus lenne idehaza! (Az igazi fasizmus ráadásul az összefogás tekinti alapnak, hisz amíg a kötegbe fogott szöllővesszőt nem lehet eltörni – ez az ún. fasisco – ha egyenként próbáljuk őket eltörni, akkor sikerül!) Sajnos ennek az összefogásnak éppen az ellenkezője igaz hazánkra.Egyszer talán fasizmus lesz itt! Isten adja meg ezt a kegyet és jutalmat nekünk, Magyaroknak!

Baráti szeretettel: Szabolcs(NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top