Close

Befejeződött a sellyei kastélypark rekonstrukciója

Pécs, 2014. október 14., kedd (MTI) – Megújult a Draskovich-kastély parkja Sellyén, a két éven át tartó és a közelmúltban befejeződött munkálatok a védett terület értékeinek hosszú távú megőrzését szolgálják.

A Sellye Kommunális Kft. kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 185 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósult rekonstrukció keretében a 18. században emelt barokk stílusú épület 7,5 hektáros franciaparkjában pótolták a kiveszett bokrokat, fákat és gazdagították a növényállományt.
A növények gondozása mellett öntözőhálózatot építettek ki, füvesítettek és irtották az elmúlt évtizedekben elszaporodott invazív fajokat.
Felújították a park gyalogútjait, helyreállították a kastély déli homlokzata előtti faragott kőkorlátot, a mértani kert lépcsőit, virágtartóit és a filagóriát is.
Az állatoknak etetőkkel, denevér- és madárodúkkal, süntanyákkal próbálnak élhetőbb környezetet teremteni, a védett területet a rongálóktól megújult és a korábbinál hosszabb kerítés védi, a látogatók tájékoztatását információs táblák segítik.
Az eredetileg a Batthyány-család birtokában lévő kastély és park az 1800-as évek elején nászajándékként került a Draskovich család birtokába.
Az egyebek mellett mintegy 350 fafajtát bemutató arborétum jellegű park jelenlegi mérete és struktúrája az 1800-as évek második felében alakult ki.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top