Close

Új tetőt kapott a veszprémi könyvtár

Befejeződött a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár tetőszerkezetének felújítása, a munka ötvenkét millió forintba került. A 113 éves épület teteje egy tavaly augusztus 28-án lezúdult özönvízszerű esőzésben ázott be.    Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) hétfőn a helyszínen elmondta, a város – amely 2013 január 1-je óta fenntartója a megyei könyvtárnak – a Belügyminisztérium vis maior keretéből 70 százalékos támogatást, 36,3 millió forintot kapott a felújításra. A fennmaradó 15,7 millió forintot az önkormányzat saját forrásból egészítette ki.

    A polgármester elmondta, megújították a tetőszerkezetet és a tetőcserepeket, valamint a belül renoválták a megrongálódott épületrészeket. A homlokzati részen még láthatóak a beázás okozta foltok, ha a megfelelő forrás rendelkezésre áll, folytatják a felújítást – tette hozzá.
    Pálmann Judit, a könyvtár igazgatója elmondta, a csapadékvíz-elvezetés is megújult az épületben, így remélhetőleg a későbbiekben kevésbé lesznek kitéve az időjárás viszontagságainak.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top