Close

Kaposfest ötödször

Szivárvány Kultúrpalota 2013 (forrás: kaposfest.hu)

Augusztus 13-a 19-e között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A fellépők olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is.
 

A szervezők idén is közel 15 000 érdeklődőre számítanak. Fellép többek között: Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Anna-Liisa Bezrodny, James Boyd, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás.
A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett, az olasz és a hungarikumok tematikus napján is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz nap Kaposvárja a zenén át a gasztronómiáig bezárólag az itáliai kultúrát hivatott bemutatni; a hungarikumok napjának pedig a Kassai Lovasfarm ad otthont. Augusztus 15-én nyílik Nagy Miklós elismert műgyűjtő rengeteg alkotást felvonultató kiállítása a kaposvári Vaszary Képtárban. A művek között megtalálhatók El Kazovszkij, Váli Dezső, Szurcsik József, Bukta Imre, Vojnich Erzsébet és Nádler István alkotásai is.
A tárlat, amelynek kurátora Géger Melinda október 17-ig látogatható. Az időben legkorábbi darabokat Országh Lili és Bálint Endre alkotásai képezik a gyűjteményben. A magyar kortárs művészet vonulatai közül az egyik legerősebb pólust El Kazovszkij alkotásai képviselik. A festő szuverén hangvételű, mitologikus és drámai világához kapcsolható Gaál József munkássága, akinek egész sorozatnyi expresszív műve szól az emberi személyiség és sors drámai aspektusairól.
Szurcsik József jellegzetes, monumentalitás táblaképe a személyes sorsszerűséget mitikus dimenziókkal kapcsolja össze. A Kelet-Európai felemás modernitás finoman ironikus groteszkjeit a szentendrei Vajda Lajos Stúdió köréből Bukta Imre és fe Lugossy László kiváló alkotásai idézik meg.
 
Lásd még:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top