Close

Az utazás mint élmény

A családi utazásra helyezve a hangsúlyt várja látogatóit az Utazás 2014 kiállítás február 27-től március 2-ig a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
A 37. Utazás kiállítás külföldi díszvendége Tunézia, míg a hazai városok közül Pécs kap kiemelt figyelmet. A rendezvény kulturális díszvendége idén Matyóföld. A négy kiállítást egy belépőjeggyel tekinthetik meg a látogatók.
Magyarország legjelentősebb turisztikai rendezvényén csaknem 500 kiállító mutatkozik be 30 ezer négyzetméteren. Az Utazás kiállítással egyidőben tart nyitva az Afrika Expo, a Karaván Szalon és a 7. Port.hu Bringaexpo. A turisztikai szakma számára idén is megrendezik az Utazás Fórum kétnapos konferenciát.
A kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese elmondta, a szezonkezdetnek számító rendezvényen a kilenc turisztikai régió és az MT Zrt. 1400 négyzetméteren mutatkozik be, mindenekelőtt a komplex, családbarát élményeket helyezve a középpontba, számtalan programmal, szakmai eseménnyel színesítve a palettát. Felhívta a figyelmet, hogy a SZÉP-kártyákon május végéig még elköltésre váró 4,1 milliárd forint felhasználására jó lehetőséget kínál a jövő héten nyíló kiállítás.
Az MT Zrt. központi standján társkiállítóként lesz jelen a Magyar Természetjáró Szövetség, a Bejárható Magyarország program, valamint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) is. Itt mutatkozik be továbbá a Magyar Turizmus Minőségi Díj, a Kiváló Európai Desztinációk (EDEN) projekt győztesei (Kaposvár és a Zselic, a Mecsek, az Őrség, az Írottkő Natúrpark, a Tisza-tó, és a Hortobágy), illetve a Virágos Magyarországért mozgalom keretében a 2013-as győztes Gyula és Zebegény, illetve az MT Zrt. 2013. évi különdíjasai, Nagykőrös és Kaposvár.
Leith Ben Zakour, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója örömmel nyugtázta, hogy évről évre emelkedik a Magyarországról az afrikai országba utazók száma. Hazája turisztikai kínálatából az idén Djerba és Tozeur lesz a fókuszban.
Nagy Csaba alpolgármester elmondta, Pécs 2010-ben már bizonyított, de jelenleg is több jelentős fejlesztés zajlik a városban, melyek még vonzóbbá teszik a várost az oda érkezők számára: újra megnyílt a családok számára nagy élményt jelentő, földalatti vájatot idéző Bányász Múzeum, rövidesen megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Magyarország első, Középkori Egyeteme, megújul a római kori Cella Septichora, a zsinagóga, a horvát színház, az állatkert. Komoly turisztikai fejlesztésbe kezd a Pécsi Püspökség és 2015-ben ismét Pécs rendezheti az Európa Cantat-ot, melyre már 2014-ben felvezető évet tervez.
Igazi szenzációként mutatkozik be a Zsolnay Kulturális Negyed legújabb különlegessége, a 107 éve elveszettnek hitt, kalandos történetű, monumentális váza. Lesz még a Zsolnay kerámiák motívumai alapján tervezett ruhák bemutatója, a 80 fős Vasutas Rézfúvós Zenekar koncertje, de a helyszínen csodálhatják meg a látogatók a Porcelán Manufaktúra festőasszonyainak tevékenységét vagy 3D túrák formájában saját maguk által irányítva járhatják körbe a pécsi nevezetességeket.  
A kapcsolódó Karaván Szalonon az otthon kényelmét nyújtó négykerekű járműveket lehet megtekinteni és kipróbálni. Az idei év látványosságai közé tartozik például az a lakóbusz, amelynek csomagtartójában egy elektromos Smart autó is elfér.
A 7. Port.hu  Bringaexpo a hazai teljes kerékpár palettát kínálja, és több különböző bringás pálya, számtalan látványosság is várja az érdeklődőket.  A III. Afrika Expo és vásár standján 15 afrikai országból 20 kiállító mutatja be kínálatát. A kiemelt kiállító Szudán.
Bognár Mária  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top