Close

EB: Nincs előrelépés a médiastratégia alkalmazása terén Szerbiában

Szerbiában nem történt meg a várt előrelépés a médiastratégia alkalmazása terén, a területen egyes kulcsfontosságú kérdések továbbra is megoldatlanok, miközben az egyes bulvárlapokban megjelenő, egyének és független testületek ellen irányuló gyűlöletkampányok aggodalommal töltenek el, ez áll az Európai Bizottság éves jelentésében – írja a Vajdaság MA Délvidéki hírportál.

Az október 16-án közzétett jelentésben az is áll, hogy Szerbiában a rágalmazást törölték a bűncselekmények listájáról, a gyűlöletbeszéd súlyosbító körülmény besorolást kapott, megalakult az újságírógyilkosságok felgöngyölítésére létrehozott bizottság, amely egyes esetekben lehetővé tette újabb vizsgálatok elindítását illetve lefolytatását. A jelentés szerint a tájékoztatási törvény módosításai most megakadályozzák az államot abban, hogy média közvállalatokat hozzon létre, de hozzátették, további lépésekre van szükség a médiastratégia alkalmazása érdekében.
“Nem történt előrelépés a médiastratégia alkalmazásában. A médiumok tulajdonosi átláthatóságának és az ágazat pénzelésének kérdése még átfogó megoldásra vár, különösen ami a költségvetési pénzelést illeti”, szögezi le a jelentés, amely megállapítja, nem fogadták még el a közszolgálati médiumokra vonatkozó törvényes megoldásokat, valamint az elektromos médiumokat és a közszolgálat egészét szabályozó törvényeket sem.

forrás: vajma.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top