Close

Irodalmi utazás a Margit-szigeten

A hangulatos Margit-szigeti Wonderland romkocsmában tartották a Nyugat Itthon magyarországi tájegységeket irodalmi, zenei alkotásokon keresztül bemutató kampányának nyolcadik estjét. A Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör közös rendezvényének fókuszában ezúttal a főváros állt. Az Irodalom utcazajban című rendezvényen budapesti helyszínekről, a város egy-egy hangulatos pontjáról szóltak a jórészt kifejezetten erre az alkalomra szerzett irodalmi és zeneművek.
A prózai alkotások Fullajtár Andrea színésznő felolvasásában elevenedtek meg, Dóka Attila és Dóka Péter pedig megzenésített verseket adott elő. Lévén szó nagyvárosról, sajátos, újszerű, illetve divatos műfajok is képviseltették magukat, így hallhattunk „haikukat” a rapper Tribe (polgári nevén Tépő Donát) előadásában, Kupa Julcsi pedig a „slow poetry” műfajába tartozó műveit adta elő. Szerepelt még a Maszkura és a Tücsökraj is.
A rendezvény egyúttal az idei nyár fesztiválszezonjának záróakkordjaként is felfogható volt. Irodalmi szerkesztője Szabó Zoltán Attila volt.  Az előadott művek hatásosan tükrözték Budapest sajátos hangulatát, a nagyvárosi (sőt  világvárosi) életérzést.
A Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi kör 12 állomásból álló programsorozatában a különféle turisztikai régiókat bemutató műalkotások lehetnek prózai, verses művek, felolvasva, netán átértelmezve, esetenként megzenésítve, továbbá valamiképpen a tájegységhez kapcsolódó zeneművek. Ezek nemcsak a rendezvények helyszínén hallhatók, de a www.itthon.hu oldalon a tágabb közönség számára is hozzáférhetők.
Szöveg: Bognár Mária   fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top