Close

Lengyel Turisztikai Napok

Lengyel Turisztikai Napok színesítik a budapesti Nagycsarnok mindennapjait július 25-től 27-ig. Népviseletbe öltözött zenekar szolgáltatja az autentikus lengyel népzenét és lengyel áruk kínálatából is válogathatnak a napi vásárlásaikat végzők vagy a kifejezetten a rendezvény iránt érdeklődve ide érkezők.
A legkülönfélébb, bőrből, szőrméből, borostyánból, szőttesekből készült népművészeti áruk és kerámia tárgyak szerepelnek a bőséges kínálatban. Az ország meglátogatásra érdemes helyszíneit filmek, szép kivitelű magyar és idegen nyelvű kiadványok mutatják be. Fellép a lengyel néptáncot reprezentáló Polonéz együttes is. A csarnokban lengyel felvágottakat is vásárolhatnak az érdeklődők, s nem csak ezeken a napokon!
A Nagycsarnokban ma már szinte hetente van ilyen rendezvény, az elsőt éppen a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet rendezte évekkel ezelőtt. Ezután évente rendre két bemutatkozást tartottak, az elő – és az utószezonban, most azonban beiktattak egy harmadikat is.
Bakonyi Erika, a képviselet igazgatója utalt arra, hogy az idei év az egészségturizmus éve Lengyelországban, ahol sok olyan hely van, melynek klímája önmagában gyógyhatású. Ezek hegyek között, föld alatt vagy a tengerparton találhatók. A gyógyüdültetés az országban 40 helységben folyik. A felső-légúti betegségek kezelésére éppen Lengyelországban érhetők el a legjobb gyógyszermentes eljárások, kivált gyermekek számára. Az üdülés az országban olcsóbb, mint nálunk, ami a csupán 8%-os ÁFÁ-ra tekintettel is nem csoda. Az élelmiszerek árai is alacsonyabbak.   
Számunkra az ország külön vonzereje, hogy a magyarokkal szimpatizálnak, a hagyományos, szépemlékű történelmi kapcsolatokra tekintettel is. A turisztikai, üdülési lehetőségekről a  www.lengyelorszag.travel/hu  oldalon lehet tájékozódni.
A szervezők és rendezők mindenkit szeretettel várnak! 
Szöveg és kép: Bognár Mária
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top