Close

Csabai Kolbászfesztivál

Október 19-22.között rendezik meg a 16. Csabai Kolbászfesztivált a békéscsabai Városi Sportcsarnokban és annak környékén. Kapcsolódó rendezvénye ezúttal is a Borvigadalom és Vásár.
Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb gasztronómiai rendezvényének középpontjában a csabai kolbász áll, ez az Európai Unió által is védett hungarikum.
A látogatók megismerkedhetnek annak készítésével és szurkolhatnak a kolbászkészítő verseny résztvevőinek. Lesz még disznóvágás, töltött káposzta főzőverseny, szárazkolbászverseny is. A rendezvényhez kapcsolódó borvigadalom keretében 30 pincészet és borászat vonultatja fel termékeit, és lesznek pálinkaházak is. Az érdeklődőket mezőgazdasági és élelmiszeripari, sőt turisztikai kiállítás is várja.. 
A kulturális programok három helyszínen zajlanak. A gyerekek számára külön játékos programokat szerveznek. A zenés, szórakoztató műsorokban fellép többek között a Quimby, Malek Andrrea, a Molnár Dixiland Band és a mulatós műfajt képviselő 3+2 együttes, valamint a GringoSztar zenekar Geszti Péterrel.
A hétfői Családi Napon a gyerekek számára a Mokry sátorban műsort ad a Bábika játszóház, lesz babaház, kukorica morzsoló, csutkavár építés és más ügyességi és logikai játékok, és fellép a Kolompos zenekar is. A disznótoros finomságok, így a hurka, kolbász és cigánka egész nap 50% kedvezménnyel kóstolhatók meg.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top