Close

VI. Zsindelyes Pálinkafesztivál

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon szeptember 1-én hatodik alkalommal rendezik meg a Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai fesztivált, amely most is színes, közönségcsalogató programsorozattal rukkol ki.  Így méltán lehet számítani arra, hogy a látogatók számának évről évre növekvő tendenciája az idén is folytatódik.


A délelőtti rendezvények témája a hagyományőrzés és a népművészet. Az Érpataki Asszonykórus, az Érpataki Dörzsölő és a Gyöngyvirág Asszonykórus mellett fellép a Hajdú Néptánc Együttes, a Debreceni Néptáncegyüttes és a Bürkös Kamara Táncegyüttes. Lesz még hortobágyi lovasbemutató és fogathajtás is. A délutáni fellépők között lesz Korda György és Balázs Klári, valamint a Dolly Roll. Az előadások két helyszínen, a nagy- és a kisszínpadon folynak. A látványosságok az égboltra is kiterjednek, ahol a magyar műrepülő válogatott attrakciói vonják magukra a figyelmet, Ábrányi Tamás műrepülő bajnokkal.

Természetesen a névadó pálinka most is központi szerepet kap: meg lehet ismerkedni a Zsindelyes teljes árukínálatával. Az ingyenes Zsindelyes Pálinkatúrán, amellett, hogy kedvet csinálnak a különféle pálinkaféleségekhez, végig lehet kísérni a pálinkafőzés útját, az alapanyag gyümölcsöktől kezdve az érlelőkön át a késztermékig. Újdonság lesz az első ránézésre habcsókot idéző különleges desszert, a macoron. A darált mandulából, tojásfehérjéből és cukorból készült aprócska süteményt Zsindelyes pálinkával ízesített krém ragasztja össze – szilva, barack és meggy ízben. Az olasz eredetű édességet a nyírbátori Csekő cukrászda készíti.

 

Délután különleges látványban lehet része a nézőknek: felvonul a „Gombold újra” pályázat nyertes munkája, a Zsindelyes Ruhakollekció. Ezeket építészhallgató megálmodója, Farkas Anett apró, zsindelyszerű lapocskákból alkotta meg. A jól mutató, eredeti megjelenésű ruhaköltemények akár új divatot is teremthetnek. A modellek hollóházi porcelánból készült, kézi festésű motívumokkal díszített ZEMA ékszereket viselnek. A magyaros ékszerek szinte minden öltözékhez jól illenek.

Az Agrármarketing Centrum kiváló magyar élelmiszereket sorakoztat fel, füstölt kolbászokat, hazai mézet, fűszerpaprikát, melyekből természetesen vásárolni is lehet.  Több mint 40 kiállító révén meg lehet ismerkedni olyan hagyományos népi mesterségekkel, mint amilyen a kádáré, a kovácsoké, kosárfonóké, pékeké, csipkeverőké, mézeskalács-készítőké. 

A TIGÁZ a fesztiválon a hűségprogramjához csatlakozó ügyfeleit egy üveg Zsindelyes barackpálinkával lepi meg, és hőlégballonos sétarepülést is indít.

Hogy a gyerekek se unatkozzanak, részükre játszóházat alakítottak ki, akadályok sorát tartalmazó légvárakkal, aktív kézimunkázási lehetőségekkel, ahol szakképzett pedagógusok segítsége mellett ténykedhetnek a kicsik.

Az esti programokat olyan rangos együttesek színesítik, mint a Csík zenekar és a Republic, valamint a környéken jól ismert együttes, a Roxan.
A nagyszínpad melletti sátorban éjszakai program is lesz: a 2300-kor kezdődő Party Aréna keretében Chris Lawyer, a Soerii & Poolek és a Karmatronic szórakoztatja a bulizni vágyó fiatalokat.

A rendezvény helyszíne Érpatak, Nyíregyházától délre 25 kilométerre, Újfehértó közelében. A 4-es főútról Újfehértónál a Nagykálló felé leágazó úton közelíthető meg.
Az egész napra szóló belépő ára  800 Ft.

Szöveg és kép: Bognár Mária 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top