Close

OGY – Új Színház: határozatképtelen volt a kulturális albizottság

Határozatképtelen volt hétfőre összehívott ülésén az Országgyűlés kulturális bizottságának ellenőrző albizottsága, amely a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem tudta érdemben megtárgyalni az Új Színház igazgatói kinevezésének ügyét.
    A meghívottak közül mások mellett Tarlós István főpolgármester és Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára sem ment el az ülésre egyéb elfoglaltsága miatt. A kormánypárti képviselők mellett hiányoztak az Új Színház leendő vezetői is; Dörner György kinevezett igazgató és Pozsgai Zsolt majdani főrendező levélben jelezte, hogy nem tud ott lenni. 
    Karácsony Gergely (LMP), az albizottság elnöke javaslatára a megjelent képviselők és számos érdeklődő és meghívott részvételével beszélgetés kezdődött. Karácsony szerint az albizottság feladata a kulturális bizottság témakörébe tartozó jogszabályok végrehajtása lenne, ám az előadóművészeti törvény végrehajtásának vizsgálatát így nem tudják lefolytatni. „Egy olyan színdarabot játszunk, ahol van közönség, csak éppen a főszereplők nincsenek itt” – fogalmazott.
L. Simon László, a kulturális bizottság fideszes elnöke előzőleg levélben jelezte: nem asszisztálnak ahhoz, hogy ellenzéki képviselők albizottsági ülést saját politikai céljaik szolgálatába állítsák.
 
Forrás:gpz/bgu/kut MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top