Close

árukereső.hu: Egy ezressel több jut az idén karácsonyra

A magyarok átlagosan 34.800 forintot terveznek költeni az idén karácsonyra, ami ezer forinttal több mint 2010-ben – közölte hétfőn az árukereső.hu internetes portál a november elején végzett on-line felmérésük eredményét.
    Az elemzés szerint a 2.500 megkérdezett harmada 20.000 forintnál is kevesebbért fog ajándékokat vásárolni az ünnep előtt.
    A kutatásból kiderül, hogy az idén egy ember átlagosan 6 főnek vesz ajándékot, ami eggyel kevesebb, mint tavaly. A férfiak összességében több pénzt terveznek költeni az idén, mint a nők, tehát a csökkenés különösen látványos a nők körében.
    Az elemzés szerint a válaszadók 69 százaléka tervez az interneten is vásárolni karácsonyra. Az internetes vásárlók többsége azért választja az online boltokat, mert ott nem kell sorban állni, és az árak gyakran alacsonyabbak, mint a hagyományos boltokban.
    A konkrét termék kiválasztásakor a legtöbben a minőséget helyezik előtérbe, csak a vásárlók harmada számára legfontosabb szempont az ár.
    A válaszadók 85 százaléka tájékozódik az internetről, amelyet a nagyáruházak akciós újságjai követnek.
    A felmérés szerint a legtöbben akkor kezdenek el vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók a boltokban, de a magyarok harmada csak az ünnep előtti egy-két hétben szánja rá magát a vásárlásra.
    Az idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándék a ruházati cikk, a műszaki termék, a könyv és kozmetikum lesz, miközben tavalyhoz képest jóval népszerűbbek a gyerekjátékok az online vásárolt termékek toplistáján.

 A férfiak műszaki és háztartási elektronikai termékeket, valamit mobiltelefonokat vesznek, a nők pedig természetesen a ruhák, könyvek és gyerekjátékok vásárlását tervezik az idén az interneten – olvasható az árukereso.hu internetes portál felméréséről kiadott közleményben.
 
Forrás:gpe/gry MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top