Close

Filmvetítés, zenés előadás és tárlatvezetések is várják az érdeklődőket vasárnap a Néprajzi Múzeum őszbúcsúztató családi napján Budapesten.

A közönség megtekintheti az Évkerék társulat Piripirí, az illatgyökér című dramatikus előadását, amelyet a Los Andinos Zenekar muzsikája kísér őserdei hangokkal, síppal, dobbal, kagylókürttel. A gyerekek óceániai ékszereket készíthetnek kagylóból és gyöngyből, lerajzolhatják az esőerdő állatait, kipróbálhatják a fúvócsövet, pólójukra pedig Amazóniához kapcsolódó textilnyomatot kérhetnek – közölte az intézmény az MTI-vel.
    Bankovics Attila a legutóbbi, perui útján tett megfigyeléseiről számol be a Perui Amazónia és az Andok gazdag madárvilága című előadásában, míg a Los Andinos együttes amazóniai kecsua zenéket és hangszereket ismertet meg az érdeklődőkkel. 
    Cséke Zsolt Hubulák című dokumentumfilmje egyebek mellett az Új-Guineában élő népet, az Óceániai csavargások az ősi polinéz hagyományokat és a helybéliek mindennapjait, az Emberevők földjén című mozgókép pedig a pápuák és a hulik életét mutatja be. 
    A családi napon a látogatók vezetéssel tekinthetik meg az Amazónia – Utak az Indiánokhoz és a Kauri és nagyító – Bíró Lajos óceániai ékszerei című, térben összekapcsolódó különleges kiállításokat. A tárlatok rendezői, Főzy Vilma 11 és 15 órától, Bíró Anna 11.30-tól és 15.30-tól segít az érdeklődőknek megfejteni a műtárgyak üzenetét. A program a Múzeumok Őszi Fesztiváljának része.
 
Forrás:bse/ksb MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top