Close

Schmitt Pál: az 56-os forradalom hozzájárult ahhoz, hogy most szabadon élhetünk

Az 1956-os forradalom hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon ma szabadságban, demokráciában és békében élhetünk – mondta Schmitt Pál köztársasági elnök Sárisápon, ahol Kollár Károly (független) polgármesterrel közösen avatta fel a település 56-os emlékművét.

    A köztársasági elnök, aki országjáró körútjának újabb állomásaként látogatott Komárom-Esztergom megyébe, azt mondta, voltak, akik bíztak a lehetetlenben, és 55 évvel ezelőtt az életüket is készek voltak áldozni a haza jövőjéért. Úgy fogalmazott: „Azt biztosan tudjuk, hogy soha többé nem fogunk titokban Szabad Európa Rádiót hallgatni, mert szabad Európában és szabad Magyarországon élünk”, a kommunizmus és a diktatúra nincs többé – tette hozzá.
    Schmitt Pál ezt megelőzően Völner Pállal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárával és Molnár Attilával (Fidesz-KDNP), Komárom polgármesterével közösen adta át a városban az Alapy Gáspár Szakiskola tanműhelyét, amely az Új Széchenyi Terv keretében 850 millió forintos támogatással létesült.
    A köztársasági elnök szerdán részt vett Bokodon Nemere Zoltán kétszeres olimpiai bajnok vívó emléktáblájának felavatásán. Schmitt Pál emlékező beszédében azt hangsúlyozta, hogy egykori barátját és vívótársát, a 10 éve elhunyt Nemere Zoltánt mindig valamilyen cél vezérelte, ez juttatta több diplomához és olimpiai, valamint világbajnoki aranyérmekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top