Close

Kötelező fogyasztóvédelmi oktatás az általános iskolákban

Fogyasztóvédelmi és pénzügyi alapismeretek elsajátítását teszi kötelezővé a közoktatási törvénytervezet koncepciója és a Nemzeti Alaptanterv. Bár a részletek még nem ismeretesek, az biztos, hogy a fogyasztói jogok és érdekek védelmének hatékonysága nőhet a kötelező általános iskolai tanítás végrehajtásával a fogyasztóvédelem területén.

Mivel az egyik legkiszolgáltatottabb fogyasztói réteg a fiatal generáció, ezért feltétlenül szükséges tudatosságuk és felkészültségük növelése. A fiatal fogyasztók ma már a mindennapi jogügyletek aktív részesei, termékeket vásárolnak, szolgáltatásokat vesznek igénybe. Koruknál fogva azonban rendkívülii mértékben állnak kiszolgáltatott pozícióban a vállalkozásokkal szemben, ráadásul a nem megfelelő és nem elegendő információk is csökkentik védelmük hatékonyságát.

A fiatalok tudatosságának emelésével védelmük is erősödik, és mind az iskolai oktatás által, mind fogyasztóvédelmi kampányok segítségével nagyobb biztonságba kerülnek mindennapi vásárlásaik során. Ezért Egyesületünk a jövőben is kiemelt figyelmet fordít e rendkívül kiszolgáltatott fogyasztói rétegre, ahogy korábban, ezt követően is segíti adott esetben az iskolai fogyasztóvédelmi oktatást, és kampányai, programjai során kívánja elérni a gyermekkorú fogyasztók minél szélesebb körét. 

fogyvedok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top